Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Istina je: Ronaldo zatražio od Junajteda da ga pusti, želi u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.07.22. | 18:22

Portugalac kopa nogama i rukama da napusti Old Traford

Prošlog vikenda je portugalski Rekord objavio da je Kristijano Ronaldo nezadovoljan u Mančester Junajtedu, a onda je njegov agent Žorž Mendeš pustio pipke u potrazi za novim klubom.

Sada stiže vrlo ozbiljna potvrda od dobro obaveštenog ostrvskog novinara Danakana Keslsa iz uglednog Tajmsa. On javlja da je Kristijano Ronaldo zatražio od uprave Junajteda da ga pusti ako stigne zadovoljavajuća ponuda. Obavestio je klub da je njegova namera da ostatak karijere igra u Ligi šampiona u koju se Crveni đavoli nisu plasirali za sledeću sezonu. Ronaldo veruje da su mu ostale još tri ili četiri godine igranja fudbala na najvišem nivou i želi da ih provede u klubu sa najvišim ambicijama u kojem bi ostvario značajne timske i individualne ciljeve. Pominju se čak i neki porodični razlozi jer mu se deca baš i nisu najbolje adaptirala na Mančester posle Španije i Italije.

Izabrane vesti

Portugalac ne želi da protraći sezonu u Ligi Evrope i sa neizvesnošću da će i naredne sezone uspeti da se palsira u Ligu šampiona. Konkurenvcija u Premijer ligi je žestoka, a Junajted uprkos svim najavama i planovima još nije doveo nijedno pojačanje. Ako je slutiti po potezima kluba u prelaznom roku i dovođenju Erika Ten Haga za trenera, Junajted gleda u pravcu podmlađivanja i rekonstrukcije tima što se ne uklapa u Ronaldove planove.

Otkako je zakotrljala priča da Ronaldo želi da ode, Žorže Mendeš razrađuje mnoge opcija. Na sastanku s Čelsijevom novim gazdom Todom Bolijem mu je otvoreno ponudio Kristijana. Preko madridskih medija je pokušao da ispipa Bajernov puls puštanjem vesti u etar da bi Ronaldo bio idealna zamena za Levandovskog. Naravno, kod Mendeša je uvek aktivna opcija i klub koji trenira njegov drugi veliki klijent Žoze Murinjo. Ali Ronaldo ni u Romi ne bi imao Ligu šampiona, a pogotovo ne bi imao platu poput one u Engleskoj. 

Šta su ostale opcije?

Pa i nema ih baš mnogo... Jedna je Sporting iz Lisabona i veliki povratak kući gde bi ga dočekali kao kralja. Igrao bi i Ligu šampiona, borio se za domaće trofeje ali bi bio daleko od glavnih međunarodnih priznanja. Sa Sportingom je krajnji domet prolazak grupe u elitnom takmičenju. Ronalu je potreban močniji klub.

Od velikih klubova odmah treba otpisati Siti, Liverpul, Barselonu, opcije povratka u Real ili Juve, Milan i Inter koji ne mogu da ga priušte... Deluje da nema mesta ni u Pari Sen Žermenu mada se sa njima nikad ne zna.

Zato Čelsi i Bajern i te kako zvuče kao slamke spasa za Mendeša i njegovog najpoznatijeg klijenta. Nije slučajno što je ponudio Ronalda baš njima. I što daje sve od sebe da razradi te opcije.

Još nema nikakvih ni zvaničnih, ni insajderskih infformacija kakvo je raspoloženje u Mančester Junajtedu. Trener Erik Ten Hag je po dolasku rekao da računa na Ronalda ali nije baš zvučao ubedljivo i delovalo je da ima i plan B ako ode portugalski as. Sa ekonomskog stanovišta, Ronaldov odlazak bi pomogao klubu. Njegova plata ih košta oko 25.000.000 evra godišnje na bruto nivou i za taj novac mogu da dovedu makar tri sjajna pojačanja.

Ronaldo je na sličan način odlazio iz Reala i Juventusa. Samo bi prelomio da je nezadovoljan i Mendeš bi mu obezbedio sledeći veliki klub. Ali vremena se menjaju i Portugalac sa 37 godina više nije tako velika zvezda kao nekada da je potreban svakom velikom klubu.


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara