Istorija skoro da ne pamti ovakvog debitanta: Mihina strela odvela Gambiju u četvrtfinale! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 19:05

Gvineja tek u finišu izvršila pritisak, presudio pogodak Muse Beroua – 1:0

Gambija je najlepša priča ovogodišnjeg Kupa afričkih nacija, Gambija je apsolutni hit. Fudbal na Crnom kontinentu gotovo da ne pamti ovako dobrog debitanta, spremnog da se u kontinuitetu “šiba” sa jačim od sebe. Prvu fazu bez poraza Gambijci su uspeli da nadograde trijumfom protiv Gvineje i plasmanom u četvrtfinale turnira u Kamerunu – 1:0.

Identičan poduhvat na premijernom učešću na Kupu afričkih nacija odradio ja Madagaskar, ali će svetla reflektora narednih dana biti uperena ka belgijskom stručnjaku Tomu Sainfietu, koji je od Gambije uspeo da napravi takmičarski tim.

Izabrane vesti

Nisu Gambijci umirali u lepoti. Odlučili su se da uguše potencijal Gvineje, čije glavne poluge tima su večeras bile Ibrahima Konate, Mohamed Kamara i So. Međutim, previše praznih minuta imala je Gvineja. Praktično je bacila prvo poluvreme niz vetar i udahnula samopouzdanje Gambijcima. Videlo se na početku drugog poluvremena da će to u nastavku biti egal meč, odnosno da Gvinejci igraju pod velikim pritiskom. Ništa čudno ako se zna da im je predsednik države rekao da će morati da daju neke pare, ukoliko ne osvoje turnir u Kamerunu.

Gambija je do trijumfa došla u 71. minutu. Bila je to odlična akcija debitanta na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija. Pola posla je odradio Bob asistencijom. Ostalo je bilo na Musi Berovu. Veliki adut Siniše Mihajlovića u Bolonji je lepo sebi napravio prostor i potom lako preverio golmana Gvineje.

Slavili su Gambijci na tribinama, ali su morali da prežive pakao u poslednjih 20 minuta. Gvineja je igrala sa mnogo rizika, napadala sa svih strana. Posebno je bilo zanimljivo u finišu. Nije Gvineja tada imali ni sreće.

Igrala se prava viktorija pred golom Gambije. U zaostavnom vremenu udarac Kaba taustavila je prečka. Nije tu bio kraj, još jednom su Gvinejci uzdrmali okvir gola, potom i tražili penal zbog navodnog igranja rukom.

Sudija je sačekao odluku VAR-a, penala nije bilo. Slavlje Gambije je moglo da počne.

KUP AFRIČKIH NACIJA – OSMINA FINALA

Nedelja

Burkina Faso – Gabon 1:1 (1:1, 1:0) – penalima 7:6

/Traore 28 – Guira 90+1/

Nigerija – Tunis 0:1 (0:0)

/Msakni 47/

Ponedeljak

Gvineja - Gambija 0:1 (0:0)

/Berov 71/

20.00: (1,15) Kamerun (9,00) Komorska Ostrva (22,0)

Utorak

17.00: (1,60) Senegal (3,60) Zelenortska Ostrva (8,00)

20.00: (1,30) Maroko (5,40) Malavi (14,0)

Sreda

17.00: (2,25) Obala Slonovače (3,05) Egipat (3,90)

20.00: (1,57) Mali (3,80) Ekvatorijalna Gvineja (8,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Musa BerouKup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara