©Star Sport
©Star Sport

Istorija srpskog fudbala u Lučanima: Bojović dao 100. gol u Mozzart Bet Superligi

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 16:53

Iskusni napadač pomerio granice i došao do trocifrenog broja golova u domaćem šampionatu u pobedi nad Kolubarom 2:0

Istorija srpskog fudbala danas se odigrala u Lučanima: Milan Bojović je postao prvi igrač koji je došao do trocifrenog broja pogodaka u Mozzart Bet Superligi, zaokruživši brojku 100! On je to učinio u 62. minutu današnje utakmice sa Kolubarom na stadionu Mladosti - 2:0 (1:0).

Bojović je tako završio kraći post od ukupno tri utakmice na kojima nije zatresao protivničku mrežu, a pošteno se pomučio i danas, pošto je u 56. minutu promašio jedanaesterac. Ipak, bio je na pravom mestu u 62. minutu da kruniše pravovremeno dodavanje najboljeg igrača utakmice Nikole Jojića.

Izabrane vesti

O tome koliko je ovo ozbiljan poduhvat govori i činjenica da se iza Bojovića, na listi strelaca najvišeg ranga srpskog fudbala, od 2006. godine, pa na ovamo, nalazi Aleksandar Katai sa 82 postignuta gola, dok je Andrija Kaluđerović dao 80.

Mladi Nikola Jojić je odradio najveći deo posla i kod vodećeg gola Vladimira Radivojevića u 31. minutu utakmice, kada je odlično prebacio loptu sa desne na levu nogu, a onda na drugoj stativi pronašao dobro postavljenog kapitena.

Radivojević je takođe u par navrata prilično opasno pretio golu gostiju, baš kao i Marko Mirić, kome se u par navrata jednostavno nije dalo da zatrese mrežu Dejana Stanivukovića.

Sa druge strane, Lazarevčani su imali nekoliko perioda utakmice koji su mogli da preokrenu situaciju u svoju koristi. U uvodnim trenucima meča su opasno zapretili Đuričković i Vukušić, ali je negde od 20. minuta domaćin preuzeo kontrolu dešavanja na terenu. Mirić i Radivojević su bili prilično aktivni na desnom boku, ali je onda loptu u svoje noge uzeo Jojić i spojio svog kapitena sa golom.

Vodeći pogodak Mladosti je dosta rasteretio domaćina, koji je strpljivo tražio put do drugog gola na utakmici. Vukušić je mnogo toga mogao da promeni u 53. minutu, ali mu je tada u poslednjem trenutku u šut uleteo požrtvovani Nikola Leković. Upravo je levi bek domaćina odlično centrirao sa leve strane u 55. minutu, Jojić je umakao Ivanu Ćorkoviću, a ovaj ga je neoprezno srušio, pa je zaradio drugu javnu opomenu, što je bilo previše za odbranu gostiju do kraja utakmice.

Bojović je tada prejako gađao preko prečeke, ali je bio vrlo precizan i odmeren kod kontranapada u 63. minutu, kada je ispratio nesebičnog Jojića i poslao loptu u sam desni ugao Kolubarinog gola.

Do kraja meča se mreže više nisu tresle, brojčano nadmoćna Mladost je bila znatno bliže trećem nego gosti prvom golu, ali je na kraju ostalo ravnopravnih 2:0.

MLADOST - KOLUBARA 2:0 (1:0)

/Radivojević 31, Bojović 62/

Stadion Mladosti

Sudija: Stanko Ostraćanin

MLADOST: Samčović 6,5 - Ćirković 6, Vesnić 6, Udovičić 6, Leković 6,5 - Ješić 6,5 (od 90+2. Babić), Baha 6,5 - Jojić 7,5 (od 83. Gordić), Radivojević 7 (od 90+3. Dunđerski), Mirić 6,5 - Bojović 7.

KOLUBARA: Stanivuković 6 - Ćorković 5, Bakić 5,5, Azemović 5,5, Kočović 5 - Nikolić 5,5, Janković 5,5 (od 85. Petronijević) - Filipović 5,5(od 75. Radovanović), Đuričković 6 (od 60. Kadrić 5,5), Milojević 6, Vukušić 6.

Igrač utakmice: Nikola Jojić



tagovi

Milan Bojović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara