Husref Musemić
Husref Musemić

Istorija u Konjicu: Željo uveličava Igmanovu svečanost

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.02.23. | 11:25

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Husref Musemić pokušaće danas (13.00) da sruši tim s Grbavice

(od dopisnika Mozzarta Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnje minimalne pobede Borca nad Širokim Brijegom, 20. kolo će biti nastavljeno danas, a na programu su još dve utakmice.

Izabrane vesti

Igmanu je ova sezona prva u elitnom rangu BiH fudbala, ali su u jesenjem delu sezone domaće utakmice morali igrati na drugom stadionu. Tokom pauze, rukovodstvo Igmana je zasukalo rukave, te se stadion u Konjicu u potpunosti sredio za Premijer ligu. Tim iz Konjica će imati mogućnost da u ovom delu sezone domaće utakmice igra u svom gradu. Upravo će sa tog aspekta, istorijski meč biti odigran danas, gde će po prvi put u istoriji grada i kluba, Igman biti domaćin u najelitnijem rangu.

Kao nagrada za sav trud sledi gostovanje jednog od najvećih klubova. U Konjic stiže Željezničar. Prilika da se stadion ispuni do poslednjeg mesta, a sudeći prema objavama domaćina, sve karte su već odavno rasprodate pa se očekuje i odlična atmosfera. Svečanost koja će sigurno ostati upisana u istoriju Igmana, pa je to i najveći motiv da se pobedom kruniše ova lepa priča.

13.00: (3,60) Igman (3,10) Željezničar (2,05)

U prvom delu sezone Igman je pokazao da ima šta za kaže u elitnom rangu, ali su ipak završili na poslednjem mestu tabele. Međutim, već danas bi se ta situacija mogla promeniti ukoliko se upišu tri boda protiv velikog rivala.

Da Igman ima ambicije da i naredne sezone igra u Premijer ligi pokazuju i potezi tokom zime. Trofejno trenersko ime Husref Musemić stiglo je na klupu, a ako iko zna kako se može pobediti Željezničar, to je upravo on. Osim Musemića, u Igmanu je još plejada bivših fudbalera Sarajeva poput Ahmetovića, Bodula, Oremuša, Hebibovića i Dupovca, pa će svi pomenuti imati još jedan motiv više.

U dobru prolećnu premijeru veruje i trener domaćih Husref Musemić.

"Zadovoljan sam kako smo uradili pripreme i mogu reći da spremno dočekuje velike izazove. Ljudi u klubu su jako mnogo uložili i trude se da sve bude kako treba i Konjic zaslužuje premijerligaša. Mislim da će pre svega biti jedna fudbalska atmosfera i nadam se da ćemo to sve uspeti da krunišemo. Željo jeste kvalitetan, ali smo mi u situaciji kada nemamo puno prostora za kiks. Moramo koristiti svaku utakmicu kako bismo osvajali bodove, a verujem da ćemo krenuti od ove", istakao je Musemić.

Željezničar u Konjic stiže posle pobede u Kupu i plasmanu u četvrtfinale. Sigurno je to lepa uvertira za tim Edisa Mulalića pred početak Premijer lige. Željin cilj u ovoj sezoni biće izlazak u Evropu, a da li će to biti kroz Kup ili prvenstvo najmanje je bitno. Tim sa Grbavice je trenutno na četvrtom mestu tabele, te i dalje drži priključak za prva tri mesta koja vode na međunarodnu scenu.

15.00: (2,15) Sloga Doboj (3,05) Sloboda Tuzla (3,40)

Željo se pokazao kao jako neugodan gost. Tvrda ekipa koja ne prima puno golova pa će isto tako nastojati i danas, gde će disciplinovanom i borbenom igrom pokušati ostvariti povoljan rezultat.

"Imaju najboljeg trenera u ligi. Pošten je, vrhunski radnik. Promenio je lik i delo ekipe. Pratili smo, gledali... To je druga ekipa. Trener je iskusan, igrači znaju onda posao svoj, a cilj im je opstanak. Biće teška utakmica, ne znam kakva je podloga. Biće spektakl, otvara se stadion. Biće dobra utakmica“, rekao je Mulalić.

SLOGA - SLOBODA (15.00)

Ova utakmica može se nazvati derbijem začelja, budući da se sastaju dve ekipe koje se grčevito bore za opstanak. Sloga je trenutno van opasne zone, ali sa svega dva boda više od današnjeg rivala koji je pretposlednji. Iako su početak sezone otvorili na fantastičan način, fudbaleri Sloge vremenom su pali sa formom pa se doveli u situaciju da se bore za goli život. Za domaće je ovo odlična prilika da eventualnom pobedom pobegnu od opasne zone, i bar nakratko budu rasterećeni.

Sloboda je od početka sezone u velikoj borbi za opstanak, i skoro nijednom nisu bili van opasne zone. Tuzlaci se ne misle predati pa su poradili i na pojačanjima tokom zime. Duel sa direktnim konkurentom mogao bi mnogo doneti, ali isto tako i mnogo uzeti, pa će i pred jednima i pred drugima biti veliki pritisak. U svakom slučaju, očekuje se tvrda utakmica i šahovska partija u kojoj će odlučivati detalji.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 20. KOLO

Petak

Borac BL - Široki Brijeg 1:0 (0:0)

/Blagaić 90+4/

Subota

13.00: (3,60) Igman (3,10) Željezničar (2,05)

15.00: (2,15) Sloga Doboj (3,05) Sloboda Tuzla (3,40)

Nedelja

13.00: (1,80) Posušje (3,30) Leotar (4,40)

13.00: (2,75) Tuzla Siti (3,15) Velež Mostar (2,45)

17.00: (4,40) Sarajevo (3,45) Zrinjski (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bosna i HercegovinaŽeljezničarFK ŽeljezničarSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara