Foto: Mura Twitter
Foto: Mura Twitter

Istorija u Ljudskom vrtu: Mura preotela Mariboru titulu u poslednjem kolu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 22:11

Devet godina nakon osnivanja Crno-beli zavladali osvojili prvu titulu prvaka države

Istorija u Ljudskom vrtu. Na stadionu najtrofejnijeg slovenačkog kluba Mura je osvojila istorijsku, prvu titulu prvaka države. I to na kakav način. Kolo pre kraja Crno-beli su imali tri boda manje od Maribora i isto toliko golova slabiju gol-razliku, ali su u poslednjih 90 minuta sezone uspeli da savladaju Ljubičaste i ispred nosa im preotmu titulu, svega devet godina nakon svog osnivanja – 3:1 (1:1).

Kakvih godinu dana za klub iz Murske Sobote. Prošlog juna osvojio je trofej nacionalnog Kupa, 11 meseci kasnije okitio se titulom prvaka države i potvrdio da slovenačkim fudbalom duvaju neki novi vetrovi. Maribor drugu uzastopnu sezonu ostaje bez trona. Prethodne se na njega popelo Celje, ove je to učinila Mura, i jedni i drugi po prvi put u istoriji.

Izabrane vesti

Dobro se petnaestostruki prvak Slovenije držao na svom terenu. Mura je povela u 33. minutu preko Klemena Šturma, ali je Maribor odgovorio već do poluvremena pogotkom Jana Mlakara i uspešno odolevao sve do sredine drugog poluvremena. A onda je "ljubičasti zid" za samo tri minuta popustio dva puta. Nino Kouter je sa puno osećaja prebacio poslednju liniju domaćina u 75. minutu i pronašao Mihaela Klepača za novo vođstvo Mure, da bi u 78. najbolji strelac tima Luka Bobičanec sa bele tačke stigao do svog 11 gola u sezoni. Gola vrednog titule.

U timu novog šampiona 88. minuta je odigrao i Staniša Mandić.

SLOVENIJA 1 – 36. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Bravo – Olimpija 3:0 (0:0)

Celje – Koper 2:1 (1:1)

Domžale – Aluminij 1:1 (0:0)

Tabor Sežana – Gorica 0:1 (0:0)

Maribor – Mura 1:3 (1:1)



tagovi

Slovenija 1MariborMura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara