Mesut Ozil (©Reuters, Shutterstock)
Mesut Ozil (©Reuters, Shutterstock)

Istorijska akvizicija za duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 08:39

Fenerbahče na putu do trofeja na koji čeka sedam godina, prepreka u četvrtfinalu kupa je danas Bašakšehir

Jedni jure titulu, drugi - čudno zvuči - opstanak. U međuvremenu, i Fenerbahče i Bašakšehir su u situaciji da se nadaju trofeju Kupa Turske, jer će neko od njih posle današnjeg međusobnog duela u polufinale (18.45).

Silno pojačani Kanarinci su željni srebrnine, dok sa druge strane Erdoganovo mezimče mora da popravi utisak. Aktuelni šampion Turske ima katastrofalnu sezonu i posle 23 odigrana kola nalazi se tik iznad zone ispadanja na tabeli Superlige. Bolji iz ovog duela će se u polufinalu sastati sa Bešiktašem ili Konjom.

Izabrane vesti

Fenerbahče je poslednji trofej osvojio 2014. godine, tada je u svoje vitrine uneo šampionski pehar, ali se domogao titule i u Superkupu. Od tada luta u potrazi za novim uspehom. Odavno Kanarinci nisu bili u boljoj poziciji na sredini sezone. Dele prvo mesto na tabeli sa velikim rivalima Galatasarajem i Bešiktašom, a posle istorijske akvizicije Mesuta Ozila, ali i angažovanja Irfana Kavečija upravo iz Bašakšehira, nema sumnje da žele do same završnice i u kupu.

Ekipa sa Fatih Terim stadiona je minule takmičarske godine ispisala istoriju i domogla se prve šampionske titule. Ove sezone nije ni blizu borbe za tron. Kako stoje stvari - cilj je opstanak. Početkom meseca je na mesto šefa struke postavljen Ajkut Kodžaman, iz Fenera je stiglo 7.000.000 evra za Kavečija u paketu sa Tolgom Džierdžijem. Odbrana je jača za štopera Milana Lea Duartea (pozajmica do kraja sezone), pa Uprava veruje u bolje dane.

Posle 10 mečeva bez poraza Fenerbahče je pao u minulom kolu turskog prvenstva i to u gradskom derbiju od Galatasaraja. Bašakšehir je sa druge strane vezao sedam susreta bez trijumfa, a u prethodnom duelu ove dve ekipe Fener je krajem decembra slavio sa ubedljivih 4:1. Interesantno je da je poražena ekipa povela, kao i da je Kaveči ostavio Sive sove na cedilu kada je zaradio crveni karton. Nešto više od mesec dana kasnije, promenio je stranu.

Ipak, Kaveči danas neće biti u kombinaciji za dvoboj, pošto je povređen. Iz istog razloga trener Erol Bulut ne može da računa na Luiza Gustava i Dimitrisa Pelkasa. Sa druge strane, Bašakšehir ima daleko više kadrovskih problema. Edin Višća, Naser Šadli, Rafael, Mehmet Topal i Danijel Aleksić još nisu oporavljeni od povreda, dok su Žunior Kaisara i Bolingoli dugotrajne povređeni.

TURSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

18.45: (1,77) Fenerbahče (3,50) Bašakšehir (4,40)

Sreda

18.45: (1,97) Galatasaraj (3,35) Alanja (3,60)

Četvrtak

15.45: (1,88) Sivas (3,35) Antalija (4,00)

18.45: (2,95) Konja (3,25) Bešiktaš (2,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeFenerbahčeBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara