Aleksandar Stanković (©Starsport)
Aleksandar Stanković (©Starsport)

Istorijski početak sezone i treći trener u Pazaru – Saša Stanković vodi Plave

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 11:12

Damir Čakar je bivši…

Atraktivna fudbalska imena povezivana su tokom prethodnih sedmica sa trenerskom funkcijom u Novom Pazaru. Mediji su najavljivali povratak bivšeg kormilara Crvene zvezde Roberta Prosinečkog na srpsku fudbalsku scenu posle pune decenije, dok se među fudbalskim zanesenjacima sa obala Jošanice i Raške stidljivo pominjao francuski đak po pitanju struke Mehmed Baždarević, nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine.

Mnogi su maštali o povratku tvorca pazarske jeseni Vladimira Gaćinovića, čoveka koji je u svakom pogledu osvojio simpatizere Plavih, ali i oni njega. Naravno, kad god ima status slobodnog strelca, zanimljiv je i Dejan Švaba Đurđević…           

Izabrane vesti

U šestoplasiranom kolektivu Mozzart Bet Superlige negirali su da je bilo dima koji bi nagovestio vatru, uz stav da nije stavljena tačka na saradnju sa Damirom Čakarom, s kojim je inicijalno postojao poslovno-prijateljski dogovor do kraja jesenje polusezone. Do danas.

Mnogi su bili ubeđeni da je neposedovanje odgovarajuće trenerske licence minimiziralo Čakarove šanse da ostane na klupi tima s kojim je na četiri prvenstvene i dve utakmice u Kupu Srbije doživeo poraz samo od Partizana u Beogradu (0:1), dok je u najmasovnijem takmičenju stigao među osam najboljih. I bili su u pravu.

Mesta za nagađanja više nema, pošto su Pazarci obznanili da će 49-godišnjeg crnogorskog stručnjaka naslediti osam godina mlađi Aleksandar Stanković, koji je zbog privatnih razloga nešto duže od godinu dana odsustvovao sa fudbalske scene.

Stanković (41) poslednji je posao imao u niškom Radničkom prošle sezone, a prethodno je predvodio ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca. U Pazaru je još pre toga gostovao sa prvoligašem Bežanijom, a pre osam godina imao je i angažman u stručnom štabu kruševačkog Napretka.

Prozivka na Džaizkoin areni zakazana je za 20. decembar. Tada će se Stankoviću javiti verovatno svi koji su bili tu i jesenas, ne računajući momka iz Južnog Sudana Kura Gaja Kara.

Jedino pojačanje za sada je ofanzivni vezista Miloš Filipović, donedavno adut Kolubare. Gotovo je izvesno da će biti još nekih rokada u poslednjoj liniji, ali je sigurno da će glavnu snagu Novog Pazara činiti momci čiji je potpis na svakom od 31 osvojenog boda u do sada odigranih 19 kola Mozzart Bet Superlige. 



tagovi

Aleksandar StankovićDamir Čakar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara