Sporan start Kristantea nad Mudrikom (printscreen, Reuters)
Sporan start Kristantea nad Mudrikom (printscreen, Reuters)

Italija podeljena oko nedosuđenog penala nad Mudrikom: Šta bismo rekli da su uloge zamenjene? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 01:04

Da li je Ukrajina oštećena?

Ide Italija na Evropsko prvenstvo da u Nemačkoj pokuša da odbrani titulu kontinentalnog prvaka. To joj je omogućio remi mirnih mreža sa Ukrajinom u Leverkuzenu, ali hodali su Azuri po tankom ledu, po ivici žileta i nisu se posekli, niti propali i udavili.

Naime, bruji Evrope, bruje društvene mreže, ali i Italija o spornom, nedosuđenom jedanaestercu nad Mihajlom Mudrikom u sudijskoj nadoknadi vremene. Bilo je to u drugom minutu, fudbaler Čelsija je prvi došao do lopte, Kristante ispružio nogu i kontakta je definitivno bilo. Mudrik je - mišljenja su oprečna - pao nešto teatralnije, a sudija Hesus Hil Manzano odmahnuo rukom. Pritom, nije dobio instrukciju iz VAR sobe da bi trebalo da pogleda snimak.

Izabrane vesti

I glavno pitanje večeri jeste - da li je Ukrajina (imaće šansu da se nađe na Euru kroz baraž) oštećena na Baj areni?

SPORNU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDE.

Malo je reći da postoji sijaset suprotstavljenih stavova. Italijanski mediji pišu od velikim neslaganjima oko sporne situacije u studiju Rai televizije gde je recimo jedan Danijele Adani tvrdio da je Mudrik poleteo, ne da bi izbegao kontakt sa rivalom, već da bi pojačao utisak... Sa druge strane, novinar i komentator Alberto Rimedio smatra da je sudija morao da gleda snimak i da čitava situacija deluje kao materijal za sviranje penala.

Kapiten Aleksandar Zinčenko burno je reagovao kraj aut-linije i vršio pritisak na četvrtog sudiju nakon što je Mudrik pao u šesnaestercu Azura, ali mu se u međuvremenu glava ohladila i nije želeo da diže previše prašine pred medijima.

"Iskreno, nisam video ponovljeni snimak. Rezultat je taj koji jeste i ne bih da komentarišem odluku sudija. U svlačionici su momci pričali nešto o tome, ali taj događaj je već iza nas", rekao je fudbaler Arsenala.

I na sajtu Đanluke Di Marcija pojavila se opservacija najinteresantnijeg detalja sa večerašnje utakmice.

"Dinamika intervencije ukazuje na to da je sudija Hil Manzano napravio grešku. Mudrik je prvi stigao do lopte i dobio udarac od Kristantea. Tačno je da se vezista Rome zaustavio, ali njegova namera je bila da dođe do lopte u čemu nije uspeo. I zadao je udarac."

A tu je i gledište legende Intera i italijanskog fudbala Đuzepea Bergomija čije reči imaju ozbiljnu težinu. On je u studiju Sky Sporta rekao sledeće: "Kontakt je tu, Mudrik je prvi stigao. Sudija mu nije svirao faulove tokom čitavog meča verovatno zbog načina na koji je padao. Sigurno je sudija tako razmišljao, ali ja pomislih - da se ovo desilo nama, ne znam kako bismo reagovali. Da su uloge zamenjene, šta bismo rekli", objasnio je Bergomi.

Za kraj i mišljenje selektora Ukrajine, Sergeja Rebrova.

"Mislim da je bio penal, ali sudija i VAR su ti koji odlučuju. A sudija nije pozvan da pogleda snimak", kratko je prokomentarisao Rebrov.


tagovi

Mihajlo Mudrikreprezentacija Ukrajinefudbalska reprezentacija ItalijeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara