(©Starsport)
(©Starsport)

Italija testira nove Stevanovićeve Orliće

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 10:21

Meč u Bačkoj Topoli u petak od 18 časova

Za reprezentaciju Italije današnji duel sa Srbijom biće jedna od provera za predstojeće Evropsko prvenstvo. Za Orliće, pak, samo zagrevanje za neke naredne kvalifikacije, pošto na šampionatu Starog kontinenta ove godine neće učestvovati.

Imaće mlada reprezentacija Srbije dve jake provere u martu: sutra će od 18 časova u Bačkoj Topoli (besplatan ulaz) odmeriti snage sa vršnjacima iz Italije, dok će potom otputovati za Marbelju, gde će 28. marta igrati sa selekcijom SAD.

Izabrane vesti

Selektor Goran Stevanović je pozvao nekoliko novih igrača za ovo okupljanje i veruje da će se njegovi puleni u dobrom svetlu pokazati protiv dva jaka protivnika.

Čekaju nas dve ozbiljne provere, što je uvek dobro, s obzirom da slabije utakmice često umeju da ostave pogrešan utisak. Dve jake provere protiv Italije i SAD pokazaće nam gde smo. Radi se o moćnim generacijama koje su dugo pripremane. Ambijent je jako pozitivan, momke poznajem jako dobro, tu smo zajedno duže od godinu dana“, istakao je Stevanović.

Domaćin timu Srbije do 21 godine biće Petar Ratkov, napadač TSC-a, koji će igrati na „svom“ stadionu protiv Italijana.

„Utakmica sa Italijom igra se na našem terenu, sigurno da je to za mene prednost. Prija mi taj teren, stadion… Motiv više da postignem gol na toj utakmici. Čeka nas kvalitetna grupa u septembru, mislim da imamo dobre šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Daćemo svoj maksimum kada sve krene da ostvarimo dobre rezultate i pobedimo što više utakmica“, rekao je Ratkov.

Kvalifikacije za EP, kada je Srbija u pitanju, kreću u septembru. Orlići su u grupi sa Engleskom, Ukrajinom, Severnom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom.


tagovi

Goran Stevanovićmlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara