Robinjo (©Reuters)
Robinjo (©Reuters)

Italija traži od Brazila da izruči Robinja

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.02.22. | 15:30

Raspisana poternica za bivšim fudbalerom

Nekadašnji fudbaler Milana Robinjo osuđen je na devet godina robije u Italiji zbog silovanja, ali za sada izmiče pravdi, jer je godinama pokušavao da obori presudu.

To je dovelo italijanske vlasti do krajnjeg poteza, da zatraže od Brazila izručenje nekadašnje zvezde svetskog fudbala, a istovremeno su raspisale poternicu za njim.

Izabrane vesti

Od brazilskih zvaničnika do sada nije stigla bilo kakva reakcija na zahtev Italijana, a razlog je što po zakonima države zabranjena je ekstradicija brazilskih državljana drugim zemljama. Ipak, ukoliko se desi da Robinjo napusti svoju domovinu i zakorači u bilo koju drugu državu, biće uhapšen.

Njegov branilac, pak, smatra da zahtev Italije nije toliko bitan.

Potpuno je svejedno da li će Robinjo kaznu odslužiti u Brazilu ili u Italiji“, rekao je branilac Jakopo Njoki.

Silovanje za koje je Robinjo osuđen se desilo u Milanu u januru 2013. godine. Brazilski fudbaler i petorica njegovih prijatelja su napastvovala Albanku koja je slavila rođendan i to dok je bila u besvesnom stanju.

Kao jedan od dokaza u slučaju je iskorišćena Robinjova poruka koju je poslao prijateljima kada je slučaj prijavljen policiji.

Smešno je i uopšte me ne zanima, jer je žena bila pijana, ona čak ni ne zna šta se dogodilo“, napisao je Brazilac.

Sud je proglasio Robinja krivim još 2017. godine, a sve do prošlog meseca su trajali njegovi pokušaji da ospori presudu.


tagovi

RobinjoMilano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara