Stadion San Paolo (©Reuters)
Stadion San Paolo (©Reuters)

Italijani menjaju zakon zbog Maradone

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 13:17

Prepreka da bi stadion Napolija poneo njegovo ime

Čitav fudbalski svet ostao je u suzama zbog smrti jednog od najvećih fudbalera svih vremena Dijega Armanda Maradone, a fudbalski klub Napoli, u kojem je ostavio dubok trag, želeo je da mu oda najveću počast, da promeni ime stadiona San Paolo i nazove ga po Argentinicu. Ideja koju su svi prihvatili sa oduševljenjem, El Pibe je tako nešto svakako zaslužio.

Ipak, postoje prepreke administrativne prirode do realizacije te ideje. Kako piše italijanski novinar Tankredi Palmeri, prema zakonu u toj zemlji potrebno je da prođe 10 godina od smrti znamenite ličnosti da bi se po njenom imenu nazvala određena javna struktura.

Izabrane vesti

Palmeri takođe navodi da će zbog toga u čitav slučaj morati da se uključi i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Malo je reći da bi nastao haos na ulicama Napulja ukoliko bi se čekalo čitavu deceniju na promenu naziva stadiona San Paolo, koju nesumnjivo čitav fudbalski svet želi da vidi.


Maradona je dres Napolija nosio od 1984. do 1991. godine, upisao je 259 nastupa za klub i postigao 115 golova, a sa ekipom iz Napulja osvojio je dve titule u Seriji A, trofeje Kupa i Superkupa Italije, kao i UEFA kup 1989. godine.

Bilo je nekoliko ideja za promenu imena stadiona San Paolo, ali je na kraju i gradonačelnik Napulja Luiđi De Magistris potvrdio da će stadion biti nazvan Dijego Armando Maradona. Takođe je potvrđeno i da će unutar stadiona biti napravljena specijalna prostorija u koju će biti smeštene sve stvari koje su navijači ostavili ispred stadiona u čast preminule klupske legende.



tagovi

Dijego Armando MaradonaNapolisan paolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara