Italijanska štampa o herojskoj partiji Zvezde: Điđo spasao Milan, Ivanića su zapisali veliki klubovi

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.02.21. | 08:59

Gazeta piše da su tri minuta nadoknade bila malo, Korijere odahnuo što Pavkov nije skočio još jednom


(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

“Điđo dobra zvezda”, dočekao je Donaruma na naslovnoj strani ovog jutra čitaoce Gazete delo Sport uz obrazloženje da je spasao Milian protiv Crvene zvezde i omogućio Rosonerima da prođu u osminu finala Lige Evrope.

“Srećom tu je Điđo”, naslov je izveštaja na drugoj i trećoj strani u kome se vezu pohvale na račun čuvara mreže Milana. Najčitanij list konstatuje u podnaslovu da se Milan branio u finišu meča uprkos brojčanoj superiornosti zbog isključenja Gobeljića.

List konstatuje da je i u Milanu, kao i u Beogradu, viđen isti film u kome je tim Stefana Piolija drhtao protiv Stankovićeve čete i pored toga što je imao igrača više: “Posle početnog vođstva u prvom poluvremenu Milan se povukao i igrao kao da je ostalo deset minuta do kraja utakmice”, ističe Gazeta.

List takođe navodi da Milan nije postigao gol iz igre Zvezdi (dva penala i autogol).

Gazeta smatra da su odluke sudije da svira penal i isključi Gobeljića bile ispravne, ali da su tri minuta nadoknade vremena bila zaista malo. Po ocenama milanskog dnevnika najbolji igrač na terenu posle Donarume je bio Ivanić koji je ocenjen sa sedmicom. “Igrač koga je malo ko poznavao pre dvoboja Zvezde i Milana, završio je u agendama brojnih velikih klubova. Kalarbija nije mogao da ga zadrži a Dalot je potonuo totalno”, opravdao je ocenu italijanski list.

Deki Stanković je ocenjen sa 6,5 uz isticanje da je njegov tim izašao visoko podignute glave sa San Sira. Kao veliki kvalitet Stankovića je izdvojena sposobnost da hendikep igrača manja pretvori u prednost svog tima.

“Đavo prošao, ali sa koliko muke”, izabrao je Korijere delo sport taj naslov da dočara način na koji su Rosoneri eliminisali Crvenu Zvezdu. U izveštaju se kaže da je Crvena zvezda ponovo iznenadila Milan jer se nije demoralisala posle gola Kesija i da je, čak sa igračem manje, propustila par šansi da napravi veliki podvig. “Srećom je sudija svirao kraj pre nego što je Zvezda trebalo da izvede poslednji korner. Bilo bi teško za Milan da svari eliminaciju da je Pavkov još jednom posle udarca iz ugla zatresao mrežu Donarume i odveo svoj tim u osminu finala”, zapaža Korijere.

Po ocenama Korijerea najbolji na terenu su bili Donaruma i Ivanić koji su dobili sedmice. Istu ocenu je dobio i Ben.

“Milan prošao, ali koliko frke!”, piše Tutosport da je Kesi doveo u vođstvo Milan a da je onda usledila patnja za Rosonere do kraja meča. “Crvenoj zvezdi je sa desetoricom igrača na terenu nedostajalo samo malo da napravi veliki uspeh.”

U izveštaju sa meča se kaže da je Pioli u drugom poluvremenu bio primoran da ubaci u igru svoje najbolje igrače Ibrahimovića, Tea Ernandeza i Rebića i da je opet Milan drhtao u završnici meča pred naletima srpskog tima.

Kao Gazeta i Korijere i Tutosport priznaje da je Donaruma spasao Milan svojim paradama. Po ocenama torinskog lista najbolji u redovima Stankovićevog tima je bio Ben, ocenjen je kao i Điđo sedmicom. List podseća da je Benu poništen gol zbog igranja rukom saigrača, da je pogodio prečku i na kraju je zabio i gol.

Tutosport piše hvalospeve o Dejanu Stankoviću i konstatuje da je je oblikovao tim po svojoj slici i prilici. List prenosi i duhovit odgovor Stankovića na konstataciju da je mlad trener: ”Ja mlad? Ne bi rekao, igrao sam 25 godina fubal, a ne kriket pre nego što sam postao trener”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaMirko IvanićĐanluiđi Donaruma

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara