Obradović protiv Santa Klare (© Star sport)
Obradović protiv Santa Klare (© Star sport)

Ivan Obradović planirao da završi karijeru: Mnogi nisu znali za moje muke, povreda je kao smrtna presuda

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.05.22. | 11:11

„Plesaćemo još dugo“, poručuje levi bek Partizana koji se u Kruševcu pojavio na terenu posle pola godine

Agonija je gotova – Ivan Obradović igra fudbal. Opet. Prvi put posle bezmalo šest meseci pojavio se defanzivac Partizana na terenu i u završnici sezone dao opciju više stručnom štabu.

Na gostovanju u Kruševcu, levi bek je odigrao poslednjih pola sata, odmenio prinudno rešenje Aleksandra Lutovca (prvi izbor za tu poziciju Slobodan Urošević je rovit, a Aleksandar Stanojević ne računa na Rajka Brežančića) i arhivirao tmuran ne samo karijerni, već i životni period.

Izabrane vesti

Razlog je diskushernija zbog koje je bio na bolovanju još od početka novembra kad je u Humskoj igrao protiv Proletera.

To je moj najveći problem koji me prati kroz karijeru, ali nikad nisam ušao u tako veliku pauzu kao sada“, podseća rođeni Obrenovčanin na „istoriju bolesti“, koja datira od 2007. „Mislio sam da će proći, trpeo bolove, pokušavao da trenerim i igram, ali kada je došlo dotle da ne mogu da ustanem ili da preležim noć na podu podignutih nogu u jednom položaju, shvatio sam da je vrag odneo šalu“.

Povoljna okolnost za nekadašnjeg reprezentativca je što je kroz bol savladao – osmehom.

Vedrog sam duha i trudio sam se da niko ne primeti kroz šta prolazim, mnogi nisu ni znali za moje prave muke. Moji najbliži i cimer Miloš Jojić su bili upoznati, veliki bolovi su se pojačali tokom priprema u Turskoj. Trudio sam se da ne opterećujem druge. Za fudbal živim, a za igrača je smrtna presuda kad je povređen. To su najteži trenuci i retko ko može da razume ako nije profesionalni sportista“.

Priznaje Obradović da umalo nije okončao karijeru!?

„Ceo svet se ruši, najcrnje misli prolaze kroz glavu, jesam imao dilemu da li da nastavim dalje, ali želeo sam „one last dance“. Sad sam se oporavio i, ako Bog da, plesaćemo još dugo“.

Na odluku da nastavi uticao je i trener Aleksandar Stanojević.

Super prijateljski razgovor sa šefom struke je napravio razliku. Podžao me je, omogućio da se oporavim i pokušam opet. To mi je mnogo značilo. Ni on nije znao ozbiljnost problema dok jedan dan nisam seo sa njim i otvorio dušu. Nije bilo lako ni njemu da ostane bez opcija na mestu beka, a ni meni da gledam saigrače kako se bore za titulu i Evropu, a ne mogu da pomognem.“

S obzirom na dugu pauzu pitanje je šta može da se očekuje od proverenog levog beka u preostale tri prvenstvene i u završnici kupa, ali iskustvom sigurno može da čvrst oslonac ambicijama da se sezona okonča trofejom.

Kao i svaki početak, prelep je osećaj biti fudbalski živ, opet. Mnogo sam se uželeo fudbala i povratak na teren je za mene bilo nešto posebno. Zdrav sam, spreman i pokušaću kako god umem da nadoknadim propušteno. Važno je da se osećam dobro i sada želim da dodam gas. Naravno da mogu da budem bolji, trudim se da napredujem svakog dana“, istakao je Ivan Obradović.


tagovi

Ivan ObradovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara