Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Ivanić postaje Zvezdin gazda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.06.20. | 18:34

Crveno-beli sigurnom igrom savladali Inđiju i plasirali se u polufinale Kupa Srbije – 2:1

Varljivo je vreme ovog kasnog proleća u Srbiji, ali Mirko Ivanić postaje konstanta u šampionskom špilu Crvene zvezde. Bivši vezista BATE Borisova, plaćen 1,3 miliona evra, potvrdio je svoj igrački preobražaj pod komandom Dejana Stankovića, na tvrdom inđijskom terenu. Punjenjem pozitivnih statističkih kolona (gol + asistencija) mirni momak iz Bačkog Jarka još više je provocirao šefa stručnog štaba da mu u narednom periodu bezgranično veruje i ponudi mu ključeve Zvezdine sredine terena. To su beneficije koje Mirko Ivanić nije imao u prethodnom periodu, dok je Marko Marin bio na Marakani.

Na mestu gde su se crveno-beli pošteno mučili pre nešto manje od tri meseca, sada su najavili završni udarac u borbi za oba domaća trofeja, pošto su intervalom odlične igre u prvom poluvremenu po kratkom postupku skršili otop motivisane Inđije (2:1) i plasirali se u polufinale Kupa Srbije, čiji osvajanje čekaju 2012. godine. Iako je sa obe ruke Crvena zvezda držala kontrolu meča u drugom poluvremenu, u finišu se pošteno zakuvalo. Inđija je iz prve prilike preko Jovanovića na asistenciju Dimitrova postigla gol, unervozila Stankovića, ali snage za veliki preokret nije imala.

Izabrane vesti

Delovalo je u dobrom delu prvog poluvremena da tim Aleksandra Janića poseduje sve reference da zagorča život Dejanu Stankoviću. Napadi Crvene zvezde su se, kao u prvenstvenom meču odbijali od zgusnutu odbranu tima iz Srema, ali je onda kreacije Mirka Ivanića donela bezbrižan dan za crveno-belu ekspediciju. Mnogo toga je napisano prethodnih dana o tome da je Dejan Stanković na dobrom putu da se pohvali velikim, trenerskim delom i isporuči navijačima novu verziju Mirka Ivanića. Posle gola i dve asistencije na Banjici, Ivanić je ponovo pogodio mrežu rivala, i potom kroz 120 sekundi savršeno centrirao El Fardu Benu za sigurno vođstvo od 2:0

Kao mačem je sasekao Mirko Ivanić fudbalere Inđije, koji su do 36. minuta prepustili inicijativu igračima Crvene zvezde, ali su u nekoliko navrta opasno zapretili Milanu Borjanu. Golman Crvene zvezde odbranio je sjajnu šansu Čermelja posle kornera Mihaila Banjca, domaći navijači su poskakivali i posle udarca Brane Ilića sa 15 metara.

Vidno nervozan Dejan Stanković je gledao sa klupe kako Inđija lako odoleva njegovoj želi da sa sistemom 4-4-2 lako dolazi u završnici. Domaćin je sitnim faulovima dodatno otežavao život crveno-belima. Međutim, u pravom trenutku za Crvenu zvezdu Mirko Ivanić je savršenim trzajem glavom, posle centaršuta Bena pogodio dalji ugao Prekovićevog gola. Potom je usledio i opisan Benov gola kome je prethodio mekani centaršut mnogo puta pominjanog Ivanića.

Ta dva detalja, kao i neiskorišćena šansa Bena, uticala su na raspoloženje Dejana Stankovića, koji reakcijama nije krio da je došao u Inđiju da ispravi prethoddne greške. Zvezdina pas igra nije bila na vrhunskom terenu, po teškom i raskvašenom terenu. Takođe, nije bilo dovoljno Milana Pavkova u igri, pa ga je već u 60. minutu Stanković povukao sa terena i šansu ukazao Portugalcu Tomaneu.

Inđija se u dobrom delu susreta oslanjala na snažnu fizičku igru, defanzivni blok i pokušaje da se direktnim loptama ka Brani Iliću ugrozi Crvena zvezda. Možda bi sve za domaćina bilo drugačije da Mirko Ivanić nije počeo da gazduje u Zvezdinom timu i individualnim kvalitetom napravi razliku. Posle ubedljivog vođstva gostiju, morala je Inđija da promeni strategiju i izađe nešto ofanzivnije.

Međutim, nije imala snage Inđija za ne što više. Crvena zvezda je na drugoj strani imala više prostora, ali ne i koncentracije u završnoj trećini terena. Najbliži golu crveno—beli su bili posle asistencije Bena kada se Aleksa Vukanović lepo izvukao i potom pogodio stativu. Mogla je ta nonšalacija da dođe glave velikom favoritu. Inđija je bilka tiha tokom drugog poluvremena. A onda je povratnu loptu Dimitrova, usamljeni Jovanović je prevario Borjana. Krenuli su domaći na sve ili ništa, ali je bliža pogotku bila Crvena zvezda. Tresla se stativa posle udarca Tomanea.

INĐIJA – CRVENA ZVEZDA 1:2

/Jovanović 87 - Ivanić 36, Ben 38/

Stadion: Gradski.

Sudija: Lazar Lukić

INĐIJA (4-2-3-1): Preković – Cucin, Mihajlov, Jovanović, Čermelj – Purtić, Krasić (od 79. Dimitrijević) – Bastajić (od 60. Milosavljev), Banjac (od 60. Dimitrov), B. Ilić (od 79. Marković) – Vidić.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 86. Pankov) – Ben, Petrović, Jovančić, Ivanić (od 86. Gavrić) – Vukanović (od 68. Jovičić), Pavkov (od 62. Tomane).


tagovi

FK Crvena zvezdaMirko IvanićDejan StankovićEl Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara