Ivaniću se uvek igra fudbal na TSC areni

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.24. | 09:45

Na tri meča Zvezdin kreativac postigao pet golova na novom zdanju

Braniće Crvena zvezda u Bačkoj Topoli minimalan zaostatak u odnosu na večitog rivala, uoči derbija 9. marta, i tradiciju sjajnih igara na stadionu TSC u Bačkoj Topoli. Iako je srpski predstavnik u Ligi Evrope odskoro brendiran kao treći klub u zemlji, odlazak na TSC arenu, bar za sada, predstavlja omiljenu destinaciju za šestostrukog uzastopnog šampiona naše zemlje.

Od kada je u rad puštena TSC arena, Crvena zvezda je četiri puta igrala na tom zdanju, i izvojevala isto toliko pobeda, uz gol razliku 12:3. I uvek je Zvezdi gorelo pod nogama. Posebno na premijeri u Bačkoj Topoli 16. decembra 2021. godine, kada je remijem protiv Radnika povećala zaostatak u odnosu na Partizan na pet bodova. Bilo je to vreme velikog požara u Zvezdinoj svlačionici, sukoba na relaciji Dejan Stanković – Milan Borjan. Ali je Crvena zvezda na kvalitet Mirka Ivanića i Milana Pavkova i pored dva vođstva domaćina, uspela da slavi i napravi jedan od ključnih koraka u borbi za titulu.

Izabrane vesti

Upravo na tom meču Mirko Ivanić je počeo demonstraciju sile u Bačkoj Topoli. Kada god je u timu Crvene zvezda, Mirko Ivanić je jedan od junaka trijumfa nad timom Žarka Lazetića.

Ne igra bivši reprezentativac Crne Gore jednu od najboljih sezona u Zvezdinom dresu. Usled povreda odigrao je svega 13 utakmica u Mozzart Bet Superligi, postigao četiri gola. Ali sigurni smo da će Žarko Lazetić u pripremi meča dva puta podvući ime godinama već jednog od najboljih igrača Mozzart Bet Superlige.

Bio je Mirko Ivanić uz Milana Pavkova junak pomenutog meča iz 2021. godine, a pet meseci kasnije pružio je jednu od najboljih partija od kada nosi Zvezdin dres. Posle remija sa Partizanom u prvom kolu plej-ofa, crveno-beli su otputovali u Bačku Topolu kako bi sačuvali dva boda prednosti. I dobili prilično lako – 4:0.

Ivanić je totalno razmontirao defanzivni koncept Žarka Lazetića. Postigao je tri gola. Pogodio je u uvodu meča na asistenciju Aleksandra Kataija, potom je bio smiren početkom drugog poluvremena na dodavanje u dubinu Gelora Kange. Na kraju je savršenu partiju dopunio dijagonalom koja je završila u daljem uglu golmana Filipovića.

U martu prošle godine Ivanić je propustio gostovanje u Bačkoj Topoli, ali je Crvena zvezda ponovo slavila zahvaljujući Aleksandru Pešiću (2:1).

Samo tri meseca kasnije crveno-beli su u okviru polufinala Kupa Srbije morali u Bačku Topolu. Pamtiće se da je TSC u uvodnoj fazi meča bio mnogo bolji rival. Opravdano je poništen pogodak Saše Jovanovića, Vukić je promašio jedanesterac, bilo je još šansi pred golom Milana Borjana. Ali je onda Crvena zvezda počela da kažnjava domaćina.

Sve je počelo penalom koji je izveo Gelor Kanga, da bi početkom drugog poluvremena opet proradio Mirko Ivanić. Tada je poentirao posle prekida, kada je sačekao loptu na drugoj stativi i prevario Veljka Ilića.

SVI IVANIĆEVI GOLOVI U TOPOLI

17.05. 2023:TSC – Crvena zvezda 0:3 (Kanga, Ivanić, Kangva)

20.04.2022: TSC – Crvena zvezda 0:4 (Ivanić 3, El Fardu Ben)

16.12.2021: TSC – Crvena zvezda 2:3 (Ivanić, Pavkov 2)


tagovi

Mirko Ivanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara