Foto: FK Čukarički
Foto: FK Čukarički

Ivanović: Imao sam veliku želju da se vratim u Srbiju, drago mi je što je to u dresu Čukaričkog

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 10:12

Prvi novajlija na Banovom brdu zadovoljan posle parafa

Nakon što je na Banovom brdu promovisan novi šef stručnog štaba Dušan Kerkez, rukovodstvo Čukaričkog nastavilo je reorganizaciju kadra prvim igračkim angažmanom, a dres Brđana zadužio je Đorđe Ivanović. Ofanzivni vezista u redove superligaša stigao je iz Maribora sa kojim je okončao saradnju, a u novoj sredini je stavio paraf na četvorogodišnji ugovor.

Ofanzivac rođen 1995. godine u Sloveniji je igrao kao pozamljeni igrač Šahtjora iz Soligorska, a u novoj sredini dobrodošlicu mu je poželeo Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog.

Izabrane vesti

"Posle angažovanja trenera Dušana Kerkeza i delimično novog Stručnog štaba, radimo na tome da se pojačamo i u igračkom smislu. Svi u klubu smo zadovoljni zbog prvog potpisa, Đorđe Ivanović je vrlo kvalitetan igrač, sa već zavidnom karijerom i u inostranstvu. Smatramo da može mnogo da nam pomogne, a osim njegovim igračkih kvaliteta ekipi će mnogo značiti i iskustvo koje poseduje. Nećemo gomilati igrače i dovodićemo pojačanja samo na određenim pozicijama, a Ivanović je igrač koji može da unapredi našu igru, već je dobro poznat srpskoj fudbalskoj javnosti", kazao je Matijašević.

Ivanović je u tek okončanoj sezoni osvojio titulu sa Mariborom, a na Banovo brdo stigao je motivisan da nastavi niz uspeha.

"Imao sam veliku želju da se posle dve godine vratim u Srbiju. Drago mi je što sam potpisao ugovor baš sa Čukaričkim. Došao sam u zdravu sredinu, zdrav klub, u kojem mogu fudbalski da napredujem. Činjenica da sam potpisao ugovor na četiri godine dovoljno govori o međusobnom poverenju. Posebno bih zbog toga zahvalio Upravi i Stručnom štabu, što su imali želju da me angažuju. Stigao sam i da popričam sa čelnim ljudima kluba, novim šefom struke", rekao je ofanzivac.

Ivanović je istakao da je gledao mečeve Čukaričkog u prošloj sezoni i da mu se sviđa kako je ekipa izgledala.

"Dosta je tu mladih i kvalitetnih igrača, uz starije pojedince koji su već dugo u srpskom fudbalu. Pratio sam sve veće mečeve Čukaričkog, posebno one protiv večitih, TSC-a, Vojvodine... Zasluženo su bili treći, a u novoj sezoni idemo korak po korak, najpre da obezbedimo plej-of. Dok sam bio u Srbiji, uvek sam voleo da igram u Čukaričkom, nikad nisu bili ekipa koja se “zatvori”. Odgovara mi taj stil igre, i to je jedan od razloga što sam došao na Banovo brdo".

Igrao je Ivanović na više pozicija u napadu, istakao je da neće mnogo birati u Čukaričkom.

"Bio sam uglavnom na poziciji desnog krila u Partizanu, igrao sam levo krilo u Mariboru, u Soligorsku i Spartaku bio na polušpicu. Videćemo kakvi će biti zahtevi trenera", izjavio je Ivanović.

Fudbaleri Čukaričkog će najpre odraditi uobičajene lekarske preglede, a prozivka i zvanična promocija novog šefa struke zakazani su za utorak, 7. jun. Ekipa će u Beogradu boraviti do 16. juna, kad se seli na dvonedeljne pripreme na Bled. U Sloveniji će Brđani odigrati pet kontrolnih utakmica, a uskoro bi trebalo da bude poznat i spisak svih rivala.

Belo-crni će ove sezone nastupati na tri fronta, pored domaćih takmičenja, Super lige i Kupa Srbije, Čukarički će drugu sezonu uzastopno igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije, odakle startuje od druge runde. Žreba za ovu fazu takmičenja zakazan je za 15. jun.


tagovi

Đorđe Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara