Eduard Spercijan u dresu reprezentacije Jermenije (© Reuters)
Eduard Spercijan u dresu reprezentacije Jermenije (© Reuters)

Ivić ide napred, prošao je još jednu stanicu u Kupu Rusije (VIDEOI)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 21:29

Krasnodar penalima bolji od Rostova

Pobrao je Vladimir Ivić simpatije ruske javnosti zbog nekoliko vrednih pobeda u prvenstvu (Dinamo Moskva 3:1, Himki 6:0), dobro gura i na drugom koloseku, primakao je Krasnodar završnici Kupa Rusije. Bikovi su na svom terenu eliminisali Rostov – koji je na tabeli Premijer lige bolje plasiran – i tako stigli na dva koraka do borbe za pehar u komplikovanom sistemu takmičenja.

Najbitnije za Ivića i Krasnodar je da su savladali još jednu prepreku. Posle Ahmata izbacili su i Rostov. Ovoga puta penalima. U osnovnom delu meča bilo je 1:1, da bi sa bele tačke Zeleni realizovali svih pet udaraca, dok je lopta posle udarca Danila Prohina u trećoj seriji odletela pored konstrukcije i slavlje domaćih je moglo da počne.

Izabrane vesti

Prethodno, Krasnodar je poveo na bizaran način. Golmani su poslednjih desetak godina počeli da koriste noge možda više nego ruke, izgleda da je neko savetovao Sergeja Pesjakovau međuvremenu dogurao do reprezentacije – da mu je to kvalitet, ali se u 23. minutu ispostavilo da baš i nije. Pogrešio je Pesjakov, maltene dodao loptu Eduardu Spercijanu, a mladi Jermen rutinski pogodio za prednost domaćeg tima i potvrdio status najboljeg strelca ekipe (12 golova).

Bila je to kazna sastavu Valerija Karpina što neke prilike nije iskoristio, jedan od zicera skinuo je Matvej Safonov, ali Rostov je napadačk potentan, što je dokazao Roman Tugarev u 54. minutu. Safonov je spasao Krasnodar (Mihajlo Banjac igrao do 67. minuta, dobio žuti karton) i u preostalom vremenu, uveo meč u penal-seriju, posledično i u završnicu kupa.





tagovi

Vladimir IvićMihajlo BanjacKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara