Ivić u Grčkoj našao zamenu za Rajkovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.19. | 17:41

Srpski golman na pragu transfera u Zapadnu Evropu

Stiže još jedna potvrda da Predrag Rajković broji poslednje dane u Makabiju i da ga na leto čeka transfer u Zapadnu Evropu. Trener novog šampiona Izraela, Vladimir Ivić, već je pronašao zamenu za srpskog golmana, a gde bi je drugo našao nego u – Grčkoj.

Tamo gde je počeo i proveo, sve do Makabija, celu trenersku karijeru, Vladimir Ivić je „snimio“ Andreasa Janotisa, golmana Olimpijakosa, kojeg vidi kao najboljeg naslednika Predraga Rajkovića.

Izabrane vesti

Makabi je poslao ponudu Janotisu, vrednu milion evra za naredne tri sezone, ali se grčki čuvar mreže još nije izjasnio. Jasno je i njemu da u Olimpijakosu teško da može da dođe do „jedinice“, iako je u klubu još od 2012. godine i gotovo sve vreme je bio na pozajmicama. Sa te strane, ponuda Izraelaca je stigla kao slamka spasa za iskorak na evropskoj sceni.

Janotis je ove sezone branio na 13 mečeva za crveno-bele, od toga samo sedam u domaćem prvenstvu. Kako mu još i ugovor ističe na leto, našao se podvučen u beležnici Vladimira Ivića kao broj jedan za prelazni rok.

A čelnici Makabija će ispuniti sve želje, koliko budu mogli, srpskom treneru, jer je napravio čudo sa timom ove sezone. Neporažen je 25 utakmica, sa ukupnom gol-razlikom +44. Klub iz Tel Aviva se vraća na tron posle četiri sezone.

Interesantno je da je Andreas Janotis zimus čak dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom, kao opcija u slučaju da je Milan Borjan otišao iz kluba. Golmana Olimpijakosa odlično poznaje trener crveno-belih Vladan Milojević, pošto mu je bio šef u Panioniosu.

(FOTO: Reuters)

 


tagovi

Vladimir IvićPredrag Rajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara