Ivica Iliev i Dijabate (© Star sport)
Ivica Iliev i Dijabate (© Star sport)

Ivica Iliev: Napravili smo najbolji tim u poslednjih nekoliko godina! Dijabate je igrač od 30 sekundi

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 16:35

„Popunjeni smo na svim pozicijama“, kaže sportski direktor crno-belih

Blistao je od zadovoljstva Ivica Iliev u četvrtak popodne. Kako zbog promocije Fusenija Dijabatea, tako i poruke da je potpisom doskorašnjeg člana Trabzona završio gro poslova u letnjem prelaznom roku, bar kad je u pitanju formiranje tima.

O aktivnostima Parnog valjka (prethodno došli Aleksandar Filipović, Zlatan Šehović, Svetozar Marković i Patrik Andrde) i internacionalcu iz Malija pričao je punih usta.

Izabrane vesti

Izuzetno sam zadovoljan što smo, gotovo, završili prelazni rok, a u Evropi samo što je počeo. Ne znam da li smo ikad brže bili svedoci da okončao osnovne poslove za sledeću sezonu. Znali smo za kratku pauzu i pakleno leto, usled velikih promena i malo vremena, krenuli jako i brzo doveli ono što bi trebalo da nas nosi. Kao po običaju, jagoda na torti doklazi na kraju. Dijabate spada u kategoriji fudbalera koje nazivam „igrač od 30 sekundi“. Možda ću jednog dana objasniti značanje tog pojma, ali je jasno da očekujem mnogo, da Fuseni bude jedan od glavnih igrača. U perspektivi jedan od najboljih ikad u našem klubu“, ne želi Iliev da rangira da li je krilni napadač u rangu Leonarda, Sume ili Sadika, ali je izvesno da će u njega biti uprte oči navijača.

Grobari ne bi trebalo da očekuju još mnogo promena, jer je prema rečima sportskog direktora ekipa sklopljena.

„Sve kritične pozicije iz prošle sezone smo zamenili na najbolji način. Ne bih se vodio procentima, mada verujem da ovo može da bude jedan od najboljih timova Partizana dugo vremena unazad. Ovim smo smo završili osnovu pravljena tima, sad smo popunjeni na svim pozicijama, a nova lica će biti uslovljena eventualnim odlascima“.

Ostalo je nedefinisano u kom aranžmanu je nekadašnji fudbaler Lestera stigao u Humsku, da li je plaćeno obeštećenje Trabzonu ili ne.

Poslovna tajna. Partizan je napravio fantastičan posao. Spektakularan. Imao je Fuseni ugovor, a samo su odnosi dva kluba, podignuti na visok nivo, omogućili nestvaran transfer. Hvala ljudima iz Trabzona, nejasno je kako smo mogli da napravimo takav posao, mnogi su se i u Turskoj pitali kako je takav igrač došao u Srbiju. Trabzon je pokazao veliko poštovanje, a baš to poštovanje velikih klubova prema nama me čini ponosnim“, dodao je Iliev.

IMAMO BONUSE, NE BIH NAŠU DECU STAVLJAO SA STRANE

Želeo je Partizan da dovede Miloša Pantovića iz Voždovca i tako dobije opciju više kad je u pitanju status bonusa, ali pošto pregovori sa Zmajevima ne idu baš u željenom smeru crno-beli polako okreću ploču i odjednom veruju svojoj deci. Ako je verovati rečima sportskog direktora, možda bonusa i ne dovedu.

Ne bih uslovio da li je novajlija bonus ili ne, domaći ili strani igrać, već ćemo reagovati ako nas neko napusti. Na priprema smo videli MIhajla Petkovića (2004), protiv Fenera je pokazao vanserijski talenat, tu je Nemanja Jović, Mihajlo Ilić se kasnije priključio posle EP za omladince, zatim Samed Baždar, drugi igrači... Ne bih našu decu stavljao sa stane. Mi bonuse imamo“, uverljivo će Ivica Iliev.


tagovi

FK PartizanIvica IlievFuseni Dijabate

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara