© MN Press
© MN Press

Ivica Iliev smiruje Ruse: Lokomotiva može da bude srećna što je dobila Nikolića, pogledajte kakvog štopera je napravio od Milenkovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.05.20. | 11:58

„Nemam ni najmanju dilemu da će Marko uspeti u Moskvi“, kaže bivši sportski direktor Partizana

Kampanja je počela žestoko, ali se čini da je utihnula. Napadali su Marka Nikolića sa svih strana, znani i neznani, međutim, deluje da su istrošili municiju i da sad branioce lika i dele Jurija Sjomina „poklapaju“ ljudi koji veruju budućem treneru Lokomotive iz Mosvke.

Najpre se oglasio Ivica Olić rečima da će „igrači već na prvom treningu shvatiti kakvog su stručnjaka dobili“, da bi srpskog stratega Rusima u lepom svetlu predastavio i Ivica Iliev.

Izabrane vesti

Bivši sportski direktor Partizana, koji je sa Nikolićem sarađivao u sezoni 2016/17 okončanoj osvajanjem duple krune, uveren je da su Železničari napravili dobar izbor odlukom da 40-godišnji Beograđanin zameni Sjomina. Kao prvi argument te teze navodi karakter trenera.

„Marko je veoma dobar motivator. Zna kako se vodi tim, moderan je i prijateljski nastrojen. Istovremeno, razume kako da izvuče ono najbolje iz ekipe, što je redak slučaj u savremenom fudbalu“, smatra Iliev u izjavi za ruske medije.

Prethodnih dana razni menadžeri, bivši igrači, a ponajviše članovi smenjene uprave (što je verovatno i glavni razlog kampanje), zamerali su Nikoliću da nema iskustva, međutim, i tu kartu im je Iliev izbacio iz ruku, uveravajući da je bivši trener Rada, Vojvodine, Partizana, Olimpije i Videotona postepeno gradio karijeru.

Nikolić se kreće korak po korak. Najpre je radio u Srbiji, pa u Sloveniji, zatim u Mađarskoj. Interligentan je i talentovan, a njegova budućnost je svetla. Lokomotiva može da bude srećna što je baš njega izabrala, biće to dobar korak sa obe strane. Marko je mlad trener, ali već ima dovoljno iskustva. Verujem u njega, nemam ni najmanju dilemu da će uspeti u Moskvi“.

Od dvostrukog uzastopnog učesnika grupne faze Lige šampiona očekuju se veliki rezultati u budućnosti. Pre svega, da se napadne Zenit i svrgne sa ruskog trona. Paralelno s tim, da se afirmišu talenti, da im se podigne cena na svetskom tržištu, što misiju novog trenera čini izazovnijom.

„Nikolić je i te kako stanju da razvije potencijal mladih igrača. Pogledajte samo Nikolu Milenkovića, koji je sad u Fjorentini. Marko je radio s njim kad je bio izuzetno mlad štoper. Prepoznao je njegov talenat i razvio ga, na čemu mu je Milenković i danas zahvalan. Verovatno i Lokomotiva ima dosta mladih igrača koji sanjaju da se probiju u velike evropske klubove“.

S obzirom da se samo čeka zvanična potvrda kraja sezone u Rusiji, očekuje se da 15. maja Nikolić doleti u Moskvu, a dve sedmice kasnije, posle obaveznog karantina, bude predstavljen kao novi trener. Preuzeće palicu od legendanorg Jurija Sjomina, koga su navijači obožavali i koje je u četiri mandata u Lokomotivi ostavio toliko dobog trag da je donekle i razumljivo što su mnogo želeli da ostane. Iako ga vreme gazi, u ponedeljak će proslaviti 73. rođendan.

To je normalna situacija na početku mandata svakog trenera. Dolazi nova osoba umesto klupske legende, razumljivo je da navijači nisu srećni, ali sam siguran da će se brzo uveriti u veliki potecijal kakvim Marko raspolaže. Naravno da legenda kakva je Sjomin zaslužuje maksimalno poštovanje i prigodan oproštaj, ali vreme je da se gleda napred, u budućnost. Fudbal se brzo menja i morate da pratite trendove. To je normalna situacija za bilo šta čime se baviše u životu“, dodao je Ivica Iliev.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ivica IlievMarko NikolićLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara