Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Ivićev povratak na pravi put: Ahmetov vratio Krasnodar na čelo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 16:57

Zenit izgubio od Lokomotive - 3:1

Neće po dobrom pamtiti novembar u Krasnodaru, ostvarili su samo jedan trijumf, prepustili Zenitu iz Sankt Peterburga prvo mesto, ali period do praznika će – sva je prilika – biti daleko lepši. Posle ovog kola Bikovi su ponovo prvi, jer je Zenit izgubio na gostovanju Lokomotivi u Moskvi (3:1).

Najzaslužniji što se Krasnodar vratio na čelo je Ahmetov. Ruski vezista je izgubio mesto u starnoj postavi, presedeo je na klupi derbi sa šampionom i generalno u poslednje vreme nije dobijao previše minuta. Nije bilo ni konkretnog učinka, ali je protiv Orenburga trznao glavom za povratak na pobednički kolosek. Ko zna, možda i prvo mesto prilikom odlaska na pauzu, jer preostalo je još samo jedno kolo da se odigra – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Vladimiru Iviću nije išlo najbolje poslednjih sedmica, Krasnodar nije bio dominantan u duelu sa Orenburgom na svom bunjištu i predah će doći u pravi čas. Baš kao što je došao i pogodak Ilzata Ahmetova. Više od mesec dana bio je bez gola, od leta nije pogodio u prvenstvu, ali kada je timu dogorelo do noktiju – zatresao je mrežu.

Orenburg je preko Stepana Oganesjana početkom drugog poluvremena poništio hitac jermenskog reprezentativca Eduarda Spertsjana, koji je u nadoknadi prvog dela igre bio uspešan prilikom izvođenja jedanaesterca. Bio je to signal srpskom strategu da nešto mora da menja, povukao je prave poteze. Uveo je Nikitu Krivcova i Ilzata Ahmetova, jedan od igrača koji je napustio teren bio je Mihajlo Banjac, a samo deset minuta kasnije ruski vezista je centaršut Žuniora Alonsa pretočio u pogodak.

Paragvajac je zavrnuo u srce kaznenog prostora, a Ilzat Ahmetov bio je najviši u skoku. Pao je kamen sa srca igračima Krasnodara, nisu još jednom podbacili i dodatno usitnili korak. Vratili su se na pravi put. 

RUSIJA 1 – 17. KOLO

Subota

Nižnji Novgorod – Ural 1:0 (0:0)

/Kokojev 90+1/

Soči – Krilja Sovjetov 0:2 (0:0)

/Ežov 71, Gare 90+4pen/

Fakel – Baltika 0:0

Nedelja

CSKA Moskva - Rostov 2:0 (1:0)

/Čalov 4pen, Mendes 69/

Krasnodar - Orenburg 2:1 (1:0)

/Spertsjan 45+3pen, Ahmetov 76 - Oganesjan 51/

Lokomotiva Moskva - Zenit 3:1 (1:1)

/Keržakov ag 8, Glušenkov 59, Tiknizjan 88 - Kasijera 41/

17.00: (3,05) Ahmat (3,45) Spartak Moskva (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga RusijaKrasnodarOrenburgVladimir IvićMihajlo Banjac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara