Luka Jovanović (Printscreen)
Luka Jovanović (Printscreen)

Iz Australije moji... Gleda Mozzart Bet Superligu, slavi kao Mitar i mašta o dresu Orlova

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 13:36

Mladi napadač Adelajd Junajteda Luka Jovanović

Jedan Jovanović krenuo je stopama Aleksandra Mitrovića, drugi se na njega ugleda. Za razliku od Dušana, Partizanovog deteta, koje je krenulo stopama najboljeg strelca u istoriji reprezentacije, njegov prezimenjak Luka fudbalski put krči daleko od Srbije – u Australiji.

Golobradi napadač Adelajd Junajteda pažnju je na sebe skrenuo još pre više od pola godine proslavljajući golove u maniru sadašnjeg napadača Al Hilala, o čemu je, između ostalog, govorio za sajt australijske lige.

Izabrane vesti

Jovanović je za prvi tim Adelajd Junajteda debitovao još prošle sezone, kao sedamnaestogodišnjak, i u drugom delu prvenstva uspeo da postigne i tri gola… U aktuelnoj na četiri utakmice ima samo jedan protiv Vestern Junajteda, ali je i tada iskoristio priliku da ga proslavi poput Mitra.

"On ima tu golgetersku crtu koju mislim da imam i ja. To je ono na čemu zasnivam svoje proslave. Uradio sam to posle jedne utakmice prošle godine i samo sam nastavio sa tim. Sviđa mi se Mitrović, ali ne mislim da imamo isti stil igre. On je više drži šesnaesterca i postiže golove glavom, završava akcije brzo. Ja igram nešto drugačije, ali mi se dopada način na koji on igra i proslavlja golove", izjavio je Jovanović u razgovoru za zvanični sajt A lige.

Razlog zbog kojeg Luka pomno prati Mitrovićeve korake leži u njegovim korenima. Jovanović potiče iz srpske porodice, otac mu je nekada igrao za mlađe kategorije Partizana pre nego što se sa porodicom odselio u Australiju. Ne krije 18-godišnji napadač da sa ocem prati utakmice Mozzart Bet Superlige, ali i da bi u budućnosti mogao da obuče dres Orlova. Ipak, već je u pet navrata nosio dres mlađih selekcija Australije...

"Kao neko ko potiče iz Srbije, tvoj san je da igraš za svoju zemlju. Ali, moj san je takođe da nastupam i za Australiju. Već sam bio u australijskoj reprezentaciji i zaista sam uživao. Imamo vrlo dobru grupu igrača tako da ne mogu da zamislim da tek tako pređem da igram za Srbiju", naglasio je Jovanović.


tagovi

Luka Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara