Keleči Iheanačo i Džejmi Vardi (©Reuter)
Keleči Iheanačo i Džejmi Vardi (©Reuter)

Iz Lestera se vidi Liga šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.04.21. | 13:57

Lisice u okviru 33. kola dočekuju Kristal Palas, trijumfom bi napravili veliki korak ka plasmanu u elitno takmičenje

Fudbaleri Lestera imaju odličnu sezonu iza sebe, plasirali su se u finale FA kupa, dok su u Premijer ligi na dobrom putu da se vrate u Ligu šampiona. Zahvaljujući trijumfu Čelsija nad Vest Hemom, puleni Brendana Rodžersa bi pobedom u večerašnjem okršaju sa Kristal Palasom (21.00) napravili ključan korak ka plasmanu u elitno takmičenje.

21.00: (1,50) Lester (4,00) Kristal Palas (7,50)

Izabrane vesti

U završnici minule takmičarske godine su sastav sa King Pauera povrede koštale plasmana u društvo najboljh klubova Starog kontinenta. U poslednjem kolu su ispustili mesto u eliti, a i ovog puta u sam finiš sezone ulaze među prva četiri na tabeli. Sakupili su dosad 59 bodova, četiri više od Čekićara, koji imaju i meč više. Jasno, tri boda u susretu sa Orlovima obezbedila bi im lepu zalihu pred poslednjih pet mečeva u sezoni. Palas je sa druge strane ušuškan na 13. mestu, ima 11 bodova više od Fulama (prvi ispod crte) i čak dva meča manje, pa je opstanak u elitnom rangu gotovo rešena stvar.

Rodžersovi izabranici su vezali dve pobede, najpre su u polufinalu FA kupa savladali Sautempton i izborili megdan sa Plavcima u borbi za trofej. Potom su pre samo četiri dana bili prilično ubedljivi protiv Vest Bromvič Albiona (3:0). Sa druge strane ekipa Roja Hodžsona je u poslednjih pet mečeva upisala samo jedan trijumf (1:0 protiv VBA), dok je u minulom kolu pretrpela katastrofu na Selherstu protiv gradskog rivala Čelsija (1:4). Palas ima tendenciju da se opusti u finišu sezone, kada ostvari primaran cilj i opstane u ligi. Teoretski još uvek može da ispadne, ali drži sve u svojim rukama, pa je jasno da su Lisice veliki favorit.

I večeras će u centru pažnje biti sve bolji Keleči Iheanačo. Napadač Lestera je postigao četiri gola na poslednja tri nastupa, na minulih deset je na koti od 11 pogodaka. Džejmi Vardi je protiv VBA u minulom kolu prekinuo post dugačak 11 mečeva, a pritom je upisao i asistenciju (sedmi strelac lige sa 13 golova).

U prvom duelu ovih ekipa u tekućoj sezoni nije bilo pobednika (1:1), dok je minule Lester upisao dva trijumfa bez primljenog gola. Palas se ipak sladio u sezoni 2018/19, nadigrao je u oba navrata Lisice, a posebno ubedljiv bio je upravo na King Pauer stadionu (4:1).

Kada je kadrovska situacija u pitanju, Brendan Rodžers ne može da računa na Harvija Barnsa i Džejmsa Džastina, dok sa druge strane u timu zbog povreda nema Nejtana Fergusona, Džejmsa Mekartura i Konora Vikama. Pod znakom pitanja su i nastupi Mamadua Sakoa, Natanijela Klajna i Džejmsa Tomkinsa.

PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Petak

Arsenal - Everton 0:1 (0:0)

/Leno 76ag/

Subota

Liverpul - Njukasl 1:1 (1:0)

/Salah 3 - Vilok 90+4/

Vest Hem - Čelsi 0:1 (0:1)

/Verner 43/

Šefild Junajted - Brajton 1:0 (1:0)

/Mekgoldrik 19/

Nedelja

Vulverhempton - Barnli 0:4 (0:3)

/Vud 15, 21, 45, Vestvud 85/

Lids - Mančester junajted 0:0

Aston Vila - VBA 2:2 (1:1)

/El Gazi 9, Dejvis 90+2 - Pereira 23, Mings 47AG/

Ponedeljak

21.00: (1,50) Lester (4,00) Kristal Palas (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LesterKristal PalasPremijer ligaDžejmi VardiKeleči IheanačoBrendan RodžersRoj Hodžson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara