fknapredak
fknapredak

Iz Nemačke u Napredak: Stevanović u velikom rivalu matičnog kluba

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 16:57

Kruševljani pronašli još jedno rešenje za odbranu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Uz Stefana Mitrovića bio je, te sezone odlaska iz Niša, jedan od dvojice najperspektivnijih igrača Radničkog. Sa kapitenskom trakom na ruci, Nikola Stevanović našao se na radaru nemačkog drugoligaša Ingolštata i u zimu 2022. obreo se u gradu na Dunavu.

Izabrane vesti

Timu iz Bavarske nije išlo dobro u Cvajti, našao se na poslednjem mestu u ligi, a ni Stevanović nije dobio očekivanu minutažu. Svega šest nastupa bila su sigurno nedovoljna da zadovolje apetite defanzivca, ali je visoki štoper ipak ostao sa klubom i u trećoj ligi. Bar do početka tekuće sezone, kada je postao slobodan igrač. Kao takav našao se na meti Napretka, koji je danas ozvaničio saradnju sa Stevanovićem na godinu dana.

Nikola Stevanović je prošao kroz omladinsku školu niškog Radničkog, ali i kroz mlade selekcije naše zemlje. Debitovao je i za A reprezentaciju (protiv Dominikanske republike), dok je u Mozzart Bet Superligi upisao 102 nastupa u dresu matičnog kluba i Dinama iz Vranja, u kojem je jedne sezone bio na pozajmici.

Pod Bagdalu danas dolazi kao još jedno rešenje za Dragana Perišića na štoperskoj poziciji. Beogradski stručnjak je pronašao dobitnu formulu u defanzivi sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, taman onoliko koliko ih je pre dolaska Stevanovića i imao. Bilo je očekivano da će Napredak, posle odlaska Vladimira Prijovića u Suboticu, morati da ojača konkurenciju u halfovskom delu tima, a izbor je pao na dvadesetčetvorogodišnjeg štopera.

Nikola Stevanović će za Napredak moći da debituje posle pauze u prvenstvu, na meču protiv Novog Pazara.


tagovi

Nikola StevanovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara