Piksi (©MN Press)
Piksi (©MN Press)

Izabrali smo kontinuitet, važno je da igrači znaju ko će ih voditi

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 19:02

Poručuje Piksi nakon dogovora oko novog ugovora

Smenjivali su se selektori reprezentacije Srbije kao na traci u poslednjih 20 godina. Nijedan nije svezao dva cela kvalifikaciona ciklusa. Do dolaska Dragana Stojkovića.

Piksi je uspeo da „orlove“ odvede na dva velika takmičenja, a danas je Izvršni odbor jednoglasno podržao da se produži saradnja sa selektorom do 2026. godine, uz nadu da će Srbija sa Stojkovićem na klupi igrati i na Mundijalu u SAD, Kanadi i Meksiku.

Izabrane vesti

Selektor srpskog tima ne krije ponos i zadovoljstvo što će i dalje biti za kormilom državnog tima.

„Dogovor je ranije postignut, danas je samo potvrđen jednoglasno. Drago mi je što ću biti na čelu reprezentacije još dve godine. Mislim da je važno da igrači znaju ko će ih voditi, pogotovo ako imaju dobar odnos sa selektorom, razumeju njegove ideje. Opet, neko misli drugačije, da je bolje da se menja na svakih godinu dana. Po meni, to nije dobra ideja, bolje je ovako, da imamo kontinuitet“, rekao je Stojković u emisiji „Oko“ na RTS-u.

Objasnio je selektor i zašto se čekalo do danas da se novi ugovor potpiše.

„Moja je bila ideja i o tome sam obavestio FSS, da se sačeka sa zvaničnim potpisivanjem dok se ne završi sezona u Srbiji. A, posle toga, znajući da idu Izvršni odbor i Skupština, da se time dobije pravi legitimitet. Tako je i urađeno. Mnogo sam srećan i ponosan što ću predstavljati svoju zemlju, što ću zajedno sa igračima da odnesem posle 24 godine zastavu Srbije na Evropsko prvenstvo“, poručio je Stojković.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara