Izgleda da je krenulo... Kimih ljut: Pitajte trenera zašto me je zamenio! Tuhel se pravda, Miler udario po sudijama (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.09.23. | 11:39

Čini se da kreće nova bura u Minhenu

Izjavio je Hari Kejn pre nekoliko dana kako uživa u pritisku koji postoji u Bajernu i da je upravo to jedan od razloga što je želeo da dođe u Minhen, ali teško da se nadao da bi već na njegovom startu u najvećem nemačkom klubu moglo da dođe do ozbiljne bure koja preti da odredi dalji tok sezone.

Bavarci nisu uspeli da u svoju korist reše ni drugi ozbiljniji ispit ovog leta. RB Lajpcig ih je razbio u Superkupu sa 3:0, dok je Bajer Leverkuzen sinoć odneo bod sa Alijanc arene. A mogao je i sva tri, samo da je Viktor Bonifejs makar jednu od četiri šanse uspeo da realizuje.

Izabrane vesti

Izgubljeni bodovi manji su problem od same igre i toga kako Bajern izgleda pod Tomasom Tuhelom. To smo konstatovali sinoć, o tome ovog jutra pišu i nemački mediji.

Iskusni stručnjak više nije nov u klubu, odradio je kompletne pripreme, dobio napadača svetske klase, imao sasvim dovoljno vremena da implementira ideje. Nije uspeo. Rezultati su maltene poražavajući. Pored toga što je od 17 utakmica dobio samo devet i ima jedva iznad 50 odsto uspešnosti (slabiji učinak imao samo sa Majncom), ono što posebno bode oči jesu vrlo slaba izdanja u 90 odsto utakmica.

Najkonkretnije moguće: ni u jednom od pomenutih 17 mečeva, Tuhelov Bajern nije izgledao bolje od Nagelsmanovog. Čak se može reći da je uglavnom bivao daleko ispod nivoa od pre šest meseci.

Ne spada Bajern u klubove koji trenere menjaju kao čarape, međutim nakon svega što se sinoć izdešavalo teško je oteti se utisku da Tuhel prilično nespokojno ulazi u derbi meč Lige šampiona protiv Mančester Junajteda, odnosno novi veliki okršaj Bundeslige sa RB Lajpcigom krajem meseca. Niko ga javno iz kluba još nije kritikovao, što ne znači da mu se fotelja ne drma.

Posebno ukoliko se ispostavi da su mu Tomas Miler i Jozua Kimih uzeli za zlo sinoćne izmene u 60. minutu. Zapravo, oko ovog drugog i nema neke dileme. Bild piše kako Kimihu nimalo nije bilo prijatno što je morao da skida traku samo desetak sekundi pošto mu je Miler stavio na ruku. Izlazeći sa terena, s rukom preko ustao, izgunđao je nešto Tuhelu, a posle meča prvi napustio stadion. Mnogo pre ostalih igrača.

Na pitanje novinara zbog čega je zamenjen tako rano, odnosno da li se radi o povredi, 28-godišnji univerzalac je samo usput dobacio:

"Moraćete da pitate trenera".

Očekivano, Tuhel se s istim pitanjem na konferenciji za medije. A način na koji se u neku ruku 'pravdao' samo potvrđuje da je njegova poziciji trenutno daleko od bezbedne:

"Imao je upalu tetiva, nisam želeo da rizikujem sa njim. Medicinski tim jasno je rekao da može da igra 60 minuta. Zato sam ga izveo".

I zaista, Tuhel je pred utakmicu govorio kako bi moglo da se dogodi da Kimih ne zaigra zbog povrede, međutim po načinu na koji se reprezentativac Nemačke ponašao nakon zamene jasno se vidi da mu se trenerov potez nije dopao. Što će reći da je bez problema mogao da nastavi utakmicu...

Tomas Miler nije želeo da se bavi odlukom trenera da ga zameni u 60. minutu. Njegov pik bio je na sudiji Danijelu Šlageru:

"Da sam i ja pao kao Bonifejs, ne bi svirao faul i slobodan udarac iz kog će Grimaldo postići gol za 1:1. Naravno da je to uticalo na dalji tok meča"...

Mileru se nije dopala ni odluka da Leverkuzen dobije penal u sudijskoj nadoknadi.

"Pogledajte kako Hofman pada... U redu, može se reći da je bilo kontakta, ali fudbal je i dalje kontaktni sport, zar ne? Ono je bilo mekano za penal".

Kada su ocene u pitanju Miler je ocenjen trojkom (kod Nemaca je najjača ocena jedinica, a najslabija petica), Kimih je zaradio četvorku, kao i Upamekano kog je Bonifejs žestoko namučio, dok je najslabije ocenjen bio Alfonso Dejvis - peticom.

Mada je napravio dobar potez ubacivanjem Matisa Tela (asistirao za 2:1), Tomas Tuhel se takođe našao među najslabije ocenjenim akterima derbija - zaradio je četvorku.

Bajern u sredu igra protiv Mančester Junajteda prvu utakmicu u Ligi šampiona. Pred Tuhelom su teški dani. Ono što nije uspeo za pola godine (da unapredi Bajern u odnosu na period sa Nagelsmanom; zasad deluje da ga je čak unazadio), sada treba da uradi za četiri dana. I što je verovatno još važnije, da ostane na dobroj liniji sa 'senatorima' iz svlačionice. Milerom i Kimihom pre svih.

Ako je to moguće posle onoga sinoć.

U suprotnom...


tagovi

Džošua KimihTomas TuhelTomas Miler

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara