Izgleda da je to - to! Pep kad nešto hoće, on to i dobije

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 20:46

Maks Eberl potvrdio: Joško Gvardiol ide u Mančester Siti

Možda i vest leta kada je fudbalska pijaca u pitanju: Joško Gvardiol biće najskuplji defanzivac u istoriji fudbala! Izgleda da je to - to! Jer retko kad sportski direktor nekog kluba izađe u javnost i kaže ovo što je kazao Maks Eberl, poslovično zakopčan do grla, pogotovo kada su prodaje u pitanju.

A evo šta je večeras izjavio prvi čovek sportskog sektora RB Lajpciga:

Izabrane vesti

"Joškova želja je da se pridruži Mančester Sitiju. Istina je da smo u pregovoru sa Sitijem. U pitanju je cifra od 100.000.000 evra plus bonusi. Joško Gvardiol završiće u Pepovim rukama".

Ove reči šire se poput požara društvenim mrežama, a počeli su da ih objavljuju i renomirani portali što se bave fudbalskom pijacom.

Na kraju nam ostaje samo da konstatujemo da Pep Gvardiola ono što želi, on to i ostvari. Doduše, u ovom slučaju RB Lajpcig dobrano će isprazniti kasu novog prvaka Evrope, međutim utisak mnogih stručnjaka je takav da ako za nekog štopera u današnje vreme vredi dati toliki novac, onda je do sjajni reprezentativac Hrvatske.

Mada mu je tek 21 godina Gvardiol igra toliko zrelo da već spada u red najboljih na svojoj poziciji na planeti. Uostalom, videli ste kako se pokazao na Mundijalu u Kataru...

Podsetimo, poslednja ponuda Mančester Sitija iznosila je oko 90.000.000 evra. Eberl ju je odbio prilično lako, kao da je znao da Građani neće odustati. I nisu. Štaviše, sada se došlo do te faze da Lajpcig neće dobiti samo traženih 100.000.000, već i neke dodatke. Doduše, tako tvrdi Eberl.

Pa ćemo to uzeti s malom rezervom...

Kada govorimo o defanzivcima, Hari Megvajer će, dakle, biti svgnut sa trona kao najskuplji. Podsetimo, njega je Mančester Junajted platio Lesteru 87.000.000 evra pre četiri godine.

Novi rekorder međutim ponovo će stanovati u Mančesteru...


tagovi

Joško GvardiolLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara