Riko Luis (Reuters)
Riko Luis (Reuters)

Izgleda da ti Englezi nisu baš nepobedivi… Posle devet komada Srbiji, pali u trileru protiv Ukrajine

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 20:47

Loš rezultat po mladu reprezentaciju Srbije

Pre nekoliko dana u Notingemu mladi reprezentativci Engleske su u odnosu na vršnjake iz Srbije delovali kao fudbalske zveri i spakovali Orlićima devet golova. Ali, večeras su protiv Ukrjine pokazali da su ranjivi i da ima leka i za njih.

Ukrajinci su vršnjake sa Ostrva dočekali u slovačkim Košicama i posle trilera slavili 3:2, što je prilično nepovoljan rezultat po mladu reoprezentaciju Srbije za dalji razvoj situacije u grupi.

Izabrane vesti

Engleska nije mnogo menjala u odnosu na tim protiv Srbije. Selektor Karsli je promenio samo trojicu startera, a čak se može reći da su večeras izveli i jači tim. Umesto Filodžina, Delapa i povređenog Kola Palmera, zaigrali su Tino Livramento, iz Njukasla, Džejmi Bino Gitens iz Dortmunda i Džejms Mekati. Ukrajinci su sa druge strane izveli startnu postavu bez nekih zvučnih imena i sa čak desetoricom fudbalera iz domaće lige koji igraju za Dinamo Kijev, Šahtjor, Černomorec, Ruh, Zoriju… I iznenadili prvaka Evrope!

Nakon pola sata igre, Ukrajina je iskoristila slabu rekaciju gostujuće odbrane i preko Vološina stigla do vođstva. Nije to bilo sve od Ukrajine. U finišu poluvremena, Oleg Očeretko je lukavim šutem iz slobodnjaka iskosa iznenadio golmana Traforda i duplirao vođstvo. Englezi su imali samo jedan šut u okvir gola za poluvreme…

Posle nepunih sat vremena igre, nezadovoljan izdanjem svojih izabranika, Li Karsli je napravio trostruku izmenu. Ušli su Filodžin, Delap i Iling. Englezi su počeli da stežu obruč, uglavnom pretili iz prekida i u 67. minutu prepolovili zaostatak. Nakon brze tranzicije, rezervista Delap je asistirao Maduekeu koji je poslao neodbranjiv hitac u mrežu Ukrajine.

Krenuli su Englezi na sve ili ništa, Karsli je ispucao još dve izmene ali Ukrajinci su se dobro branili i nisu dozvoljavali velike šanse rivalu. Kada je delovalo da su se odbranili, primili su i drugi gol. Nakon centaršuta Eliota u 89. minutu, Kresvel je udarcem glavom poravnao rezultat.

I onda potpuno šokantan kraj meča!

Iako je izgledalo da su Ukrajinci ispustili pobedu iz ruku, nisu se predali i smogli su snage da se dignu i zadaju fatalan udarac Engleskoj. Posle sjajnog prodora Rubčinskog, Ilja Krasnicja je pogodio za veliku pobedu! 

Ukrajina sada posle tri kola u grupi ima maksimalan učinak, dok su Englezi ostali na šest bodova.



tagovi

mlada reprezentacija Srbijemlada reprezentacija engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara