Iznenađenje iz Izraela: Mladen Krstajić novi trener Makabija iz Tel Aviva

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 09:36

Ponovo Srbin na klupi žuto-plavih

Iznenađenje iz Izraela! Makabi iz Tel Aviva ponovo ima Srbina za trenera. Jurili su Vladimira Ivića da se vrati, a na kraju su uzeli – Mladena Krstajića.

I to je već i zvanično, potvrdio je Makabi izraelskim medijima, potvrdio je i Krstajić, koji će ekspresno preuzeti ekipu i pokušati da je vrati na vrh tabele, pošto su ove sezone žuto-plavi igrali katastrofalno, mada su se malo popravili u poslednjih nekoliko kola, ali i dalje sa deset bodova zaostatka u odnosu na lidera Hapoel Ber Ševu.

Izabrane vesti

Predsednik kluba Mič Goldahar poželeo je dobrodošlicu srpskom treneru.

Mladen ima sve kvalitete koje cenimo mi u Makabiju: radnu etiku, profesionalizam i želju za pobeđivanjem. Te osobine su lansirale Krstajića u vrh evropskog fudbala i klub će sa njim ostvariti svoje ciljeve. Želimo dobrodošlicu Mladenu i njegovim saradnicima. Svi zajedno ćemo im biti najveća podrška“, rekao je Goldahar za klupski sajt.

I Krstajić se preko klupskog glasila prvi put obratio navijačima u svojstvu trenera Makabija.

Hvala predsedniku Miču na ukazanom poverenju da vodim Makabi. Meni je čast što sam se pridružio najuspešnijem klubu u Izraelu, koji ima veliku istoriju i tradiciju. Kao što sam to činio tokom celog života, radiću naporno i predano i jedva čekam da počnem, jer je mnogo posla ispred mene“, poručio je Krstajić.

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije je doveo sa sobom i saradnike, pa će mu pomagati Vladimir Radenković, Stefan Janković i profesor Marko Stojanović, koji će mu se pridružiti narednih dana.

Krstajić je ovu sezonu počeo kao trener TSC-a, ali se na veliko iznenađenje rastao sa klubom jer Uprava nije bila zadovoljna rezultatima, iako je ekipa držala četvrto mesto na tabeli. Promena trenera nije donela nikakav boljitak, štaviše, Topolčani su ređali utakmice bez pobede i srozali se na tabeli.

Što se tiče Makabija, Krstajić će probati da nastavi uspešnu nisku rezultata koji su pravili srpski treneri u tom klubu. Najpre, poslednjih godina, Slaviša Jokanović, pa posle njega Vladimir Ivić, koji je u dve sezone, sa dve titule, poobarao brojne rekorde izraelskog fudbala.

Novi trener Makabija Mladen Krstajić će debitovati u ponedeljak na utakmici protiv Hapoela Hadere.


tagovi

Mladen KrstajićMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara