Detalj sa prve utakmice (Foto: Reuters)
Detalj sa prve utakmice (Foto: Reuters)

Iznenađenje u Asunsionu, Olimpija sa tri gola glavom eliminisala Flamengo iz Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.08.23. | 05:06

Rubronegri otputovali u Paragvaj sa golom prednosti, ali nije bilo dovoljno

Flamengo se neće pridružiti Fluminenseu, Atletiko Paranaenseu, Internasionalu i Palmeirasu kao peti klub u četvrtfinalu Kopa Libertadores. Sastav iz Rija je u Paragvaj na megdan Olimpiji Asunsion otišao sa golom prednosti, ali to nije bilo dovoljno da četa Horhea Sampaolija prođe dalje. Loše igra u gotovo svim segmentima, pogotovu u vazduhu pred svojim golom, koštala je Rubronegre plasmana među osam najboljih, pošto su Paragvajci sa tri pogotka glavom došli do trijumfa 3:1.

Vratili su se u tim Đorđijan de Araskaeta i Gabrijel Barbosa, što je ukazivalo da bi Flamengo mogao da bude još ubedljiviji na strani (1:0 kod kuće), ali na kraju su uputili samo četiri šuta za 90 i kusur minuta. Olimpija je pred svojim navijačima bila daleko bolji rival, zasluženo slavila i sa Fluminenseom će se boriti za polufinale elitnog takmičenja Južne Amerike.

Izabrane vesti

Nije delovalo da će se veče završiti tragično po tim iz Brazila, pošto su stigli do prednosti već u osmom minutu. De Araskaeta je izveo slobodan udarac sa leve strane, ubacio oštro loptu pred gol rivala, a na ivici peterca je sjajno odreagovao Bruno Enrike. Zahvatio je loptu vrhom kopačke, dovoljno da je pošalje preko golmana Olimpije u mrežu.

Ipak, samo četiri minuta kasnije - izjednačenje. Sjajna lopta Fernanda Kardoza sa desnog boka, Ivan Tores je pobegao odbrani i izbio sam pred golmana gostiju Mateuša Kunju, a onda se samo poklonio i glavom poravnao rezultat.

Do odmora nije bilo promene rezultata, ali je Sampaoli zaradio javnu opomenu u poslednjim minutima zbog čestih prigovora. A onda je posle sedam minuta igre u nastavku dobio i drugi, pa mu je sudija Vilmar Roldan pokazao put ka svlačionici.

Vršenje pritiska nije urodilo plodom. Ekipa iskusnog argentinskog stručnjaka je loše izgledala na terenu, a onda je Olimpija u 69. minutu preokrenula. Posle kornera Fakunda Zabale sa leve strane, kapiten Ričard Ortiz je zahvatio loptu glavom na ivici kaznenog prostora. Golman Flamenga je bio loše postavljen, ali i markiran brojnim igračima koji su stajali između njega i Ortiza, sporo je odreagovao, pa iako se bacio celom dužinom nije uspeo da zakači loptu koja je, uz stativu, završila u mreži.

A onda, 80. minut, novi odličan centaršut Zabale iz kornera i ovoga puta Fakundo Bruera natrčava na loptu i sa prve stative postiže efektan pogodak glavom za 3:1. Uspeo je Flamengo u poslednjim sekundama da dođe do pogotka preko Gabigola, ali kratko je trajala radost gostiju, jer je VAR poništio pogodak bivšeg napadača Intera zbog ofsajda.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, REVANŠI

Utorak

Fluminense - Argentinos Juniors 2:0 (0:0) - prvi meč 1:1

/Zavijer 86, Kenedi 98/

Sreda

Atletiko Paranaense - Bolivar 2:0 (1:0), penalima 4:5 - prvi meč 0:2

/Fernandinjo 31p, Vitor Roke 67/

Internasional - River Plejt 2:1 (0:0), penalima 9:8 - prvi meč 1:2

/Merkado 70, Patrik 78 - Rohas 90/

Četvrtak

Boka Juniors - Nasional 2:2 (1:1), prvi meč 0:0

/Merentiel 12, Adcincula 47 - Treza 16, Ramirez 75/

Independijente del Valje - Pereira 1:1 (1:0), prvi meč 0:1

/Hojos 6 - Angulo 50/

Palmeiras - Atletiko Mineiro 0:0, prvi meč 1:0

Petak

Olimpija Asunsion - Flamengo 3:1 (1:1), prvi meč 0:1

/Tores 12, Ortiz 69, Bruera 80 - B. Enrike 8/

Rasing Klub - Atletiko Nasional 3:0 (1:0), prvi meč 2:4

/Martinez Tobinson 28, Oheda 50, Agire Tabares 56ag/




tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoOlimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara