Endrju Robertson (©Reuters)
Endrju Robertson (©Reuters)

Iznenađujuća i preambiciozna Realova ideja? Endi Robertson za 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 12:11

Ferlan Mendi na izlaznim vratima

Real Madrid se uveliko sprema za narednu sezonu. Karlo Ančeloti sigurno ostaje i sledeće godine na klupi Kraljevskog kluba. Već je najavljen dolazak Džuda Belingema iz Dortmunda, a u moru imena koja se dovode u vezu sa španskim gigantom jedno, novo ime se posebno izdvaja. Kako piše Dejli Mejl Real je krenuo i po Liverpulovog levog beka Endrjua Robertsona.

Isti izvor piše da će na Enfild stići ponuda od 40.000.000 funti što je nešto više od 45.000.000 evra. Ali ne otkriva da li bi Robertson ili Liverpul bili zainteresovani.

Izabrane vesti

Činjenica je samo da na stadionu “Santjago Bernabeu” traže nekog da odmeni Ferlana Mendija, koji je ove sezone muku mučio sa povredama. Često je zato na levom beku kripio i Eduardo Kamavinga, što se i osetilo protiv Mančester Sitija u polufinalu Lige šampiona recimo. Ipak je on vezni fudbaler.

Mendi je ove sezone odigrao samo 17 utakmica u prvenstvu. Otkako je za 48.000.000 evra potpisao za Real nije spojio sezonu bez povrede. Ove godine prva ga je sačekala u januaru, a bio je odsutan sve do početka maja. Popunjavali su Naćo Fernandes i Kamavinga. Real je sve vreme šmekao sa strane tražeći novog levog beka.

Sad, da li bi Robertson da ide iz kluba u kojem je za šest sezona osvojio i Premijer ligu i Ligu šampiona i FA kup i engleski, pa UEFA Superkup, kao i Svetsko klupsko prvenstvo? Nema naznaka za tako nešto. Vrlo je važan za sistem igre Jirgena Klopa i verovatno ga se ni harizmatični Nemac ne bi odrekao. Ove sezone je odigrao 34 utakmica u Premijer ligi, upisao osam asistencija. Ugovor mu ističe 2026. godine.

Jedini mogući razlog možda bi mogao da nađe u tome što Liverpul po svemu sudeći sledeće sezone neće da igra Ligu šampiona. I da je klub iz neke druge zemlje verovatno bi i razmislio. Premijer liga je sama po sebi dovoljno atraktivna.

Real se inače dovodio u vezu i sa Alfonsom Dejvisom iz minhenskog Bajerna. Njemu ugovor ističe 2025, ali nemački gigant je naglasio da Alfonso nije za prodaju.



tagovi

Endrju RobertsonDžordan RobertsonLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara