(Ilustracija) ©Shutterstock
(Ilustracija) ©Shutterstock

Izraelski miks u prijateljskim utakmicama

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 10:02

Poslednja provera klubova pred nastavak prvenstva zakazanog za 30. maja

Brojimo sitno. Fudbal je polako, ali sigurno počeo da se vraća na velika vrata. Bundesliga je prva u Evropi nakon Belorusije otvorila vrata za povratak najvažnije sporedne stvari na svetu, a nju su počele da slede i neke druge države. Tako su tokom minulog vikenda odigrani prvi susreti nakon dužeg vremena u Mađarskoj i Češkoj, a narednog ćemo gledati prve mečeve u našoj zemlji, ali i u Izraelu.

Nacionalni šampionat u Izraelu nekako je prekinut u pravom momentu, baš na prelomu između plej-ofa i plej-auta. Tako ćemo faktički nakon dva meseca pauze gledati samo prirodan nastavak prvenstva, gde će Makabi iz Tel Aviva pokušati da odbrani stečenu razliku od šest poena u odnosu na prvog pratioca, Makabi Haifu. Za to vreme, za plasman u Ligu Evrope boriće se pre svega Beitar iz Jerusalima i Hapoel Ber Ševa.

Izabrane vesti

U prvi plan smo danas stavili upravo tim koji se bori za plasman u Ligu Evrope. Beitar iz Jerusalima će u prijateljskom susretu gostovati Nes Cioni (ili Sekciji, ako vam je draže) i pokušaće da potvrdi da se dobro pripremio za odbranu evropskog trona u Izraelu (18.00).

Nes Ciona će se do samog kraja grčevito boriti za opstanak, pošto se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom. Ruku na srce, ukoliko uspe da uđe u seriju dobrih rezultata, mogla bi da preskoči Šmonu koja beži bod ispred, te Hapoel Kfar Sabu koji je sakupio 26 poena do sada. Ostali su, koliko-toliko, na bezbednoj udaljenosti od crvene zone.

Ako pogledamo njihove dosadašnje međusobne susrete, dileme nikako ne bi ni smelo da bude, bar kada je reč o pitanju pobednika. Beitar iz Jerusalima ima tri od tri, a Nes Ciona je za 270 minuta fudbala protiv današnjeg rivala postigla samo jedan gol.

Od ostalih duela vredi istaći okršaj Hapoel Ber Ševe i Hapoel Ramat Gana, potom susret Ramat Hašarona i Hapoel Petah Tikve, te Šmone i Hapoel Um Al-Fama.

IZRAEL – PRIJATELJSKE UTAKMICE

Ponedeljak

18.00: (5,50) Nes Ciona / Sekcija (4,00) Beitar Jerusalim (1,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Izrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara