Janoš Žemberi sa šalom TSC (©MN Press)
Janoš Žemberi sa šalom TSC (©MN Press)

Janoš Žemberi o duelu Srbije i Mađarske: Ako proradi inat, možemo sa svakim

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 09:56

Predsednik TSC-a izneo očekivanja pred derbi Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Pored odličnih rezultata koje beleži već neko vreme, TSC iz Bačke Topole interesantan je javnosti uoči duela Mađarske i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i zbog činjenice da je srpski klub, koji se takmiči u Mozzart Bet Superligi Srbije, ali ima sponzore iz Mađarske.

Orlovi će u subotu uveče (20.45) pokušati da se revanširaju Mađarima za poraz u Beogradu sa 1:2 i vrate na prvo mesto u grupi, čime bi napravili ogroman korak ka plasmanu na turnir u Nemačkoj sledećeg leta. Prvi čovek Topolčana Janoš Žemberi veruje i da će uspeti u tome.

Izabrane vesti

"Od utakmice u Budimpešti očekujem bolju igru srpske reprezentacije nego u Beogradu. Znate kakvi su naši igrači, njima treba dodatni motiv i da im gori pod nogama. A kada je teško i kada im gori, onda mogu svakoga da pobede. Mislim da to sada imaju, tako da očekujem pozitivan rezultat. Taj dodatni imperativ nam je potreban, kao onda kada smo gubili 0:3 od Slovenije i ostali sa igračem manje, pa smo izjednačili. Ako proradi inat, onda možemo sa svakim. Jer kvalitet našeg tima je nesporan, samo treba da se radi", ističe predsednik TSC-a u intervjuu koji ćete narednih dana moći kompletan da pogledate na našem Jutjub kanalu Mozzart TV.

Mađarska je bodovno izjednačena sa Srbijom, ali ima meč manje, a u prve četiri utakmice ostvarila je tri pobede i remi (0:0 sa Crnom Gorom u Podgorici). U tekućim kvalifikacijama naše severne komšije pokušaće da se treći put uzastopno nađu na smotri najboljih evropskih selekcija, što bi im bio tek peti put ukupno. S tim da mogu da se pohvale osvojenim trećim mestom 1964, dok su 1972. bili četvrti.

"Imaju jako dobrog trenera i ekipu. Mnogo su unapredili svoj fudbal i počeli da dobijaju individualce. Soboslaj je pravi majstor. Imaju neke probleme u odbrani, Vili Orban iz Lajpciga im ne igra, tako da vidim dobru šansu za Srbiju", konstatovao je Žemberi.

U TSC-u mogu da se pohvale podatkom da njihov nekadašnji đak i doskorašnji napadač prvog tima, Petar Ratkov, konkuriše za mesto u srpskoj reprezentaciji, a dres mađarske reprezentacije ne tako davno nosio je njihov bivši igrač Norbert Kenjveš. Momak rođen u Bačkoj Topoli, danas napadač Pakšija, čak je bio strelac protiv Srbije u Beogradu za pobedu 1:0, oktobra 2020. u Ligi nacija.

"Dok smo bili trećeligaš prodali smo ga u jedan mađarski klub (MTK) i on je uspeo da stigne do dresa reprezentacije. Dao je gol u Beogradu kada su Mađari pobedili sa 1:0, pa smo ga zezali: 'Norbika dao si autogol'", prisetio se Janoš Žemberi.



tagovi

Janoš ŽemberiTSC Bačka TopolaOrlovifudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara