Akunja i Rakitić (© Reuters)
Akunja i Rakitić (© Reuters)

Januar mesec, a Sevilja prvi put dobila kod kuće: Zašto nema Mitrovića i Maksimovića?

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 20:36

Srbi iz Hetafea posle Mundijala ne dobijaju šansu

Skoro će polovina sezone, stigli smo do januara, a Sevilja je tek sad, pet meseci otkako je počela Primera ostvarila prvu pobedu kod kuće u prvenstvu Španije. Nije ni čudo što se nalazi u donjem domu tabele kad ima tako razočaravajući učinak, ali je makar malo prodisala osvojivši tri boda protiv Hetafea (2:1).

Pre ovog meča odigrala je Sevilja na „Pishuanu“ sedam utakmica, izgubila od Barselone, Atletika, Rajo Valjekana i Sosijedada, odoleli su joj Valjadolid, Bilbao i Valensija, u međuvremenu je smenila i trenera i tek je sa Horhe Sampaolijem obradovala navijače. Dovoljno da pobegne iz opasne zone, makar na trenutak, mada zbog svrh brljotina dosad Andalužanima sledi zahtevan ritam u kome će morati da potvrde da ne pripadaju „lošem društvu“.

Izabrane vesti

Kapaciteta za tako nešto imaju. Imaju i kvalitet. Ipak je to tim koji je dao trojicu svetskih prvaka (Markos Akunja, Gonsalo Montijel i Papu Gomes). Upravo je Akunja doneo pobednički pelcer iz Dohe i na centaršut Ivana Rakitića obezbedio Sevilji inicijalnu prednost.

Deset minuta pre kraja na sličan način je reago vao Rafa Mir posle ubačaja Olivera Toresa i tako je Sevilja prvi put pod komandom Sampaolija postigla više od jednog gola na prvenstvenoj utakmici. Čak joj ni to nije garantovali bezbrižan kraj, jer je Borha Majoral „zakuvao“ meč, ali je za Andalužane najbitnije da su dobili.

Hetafe je izgubio, trener Kike Sančes Flores u ovom periodu sezonu izgleda ne planira da pruži šansu Srbima. Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović su ceo meč presedeli na klupi. Iznenađujuće za obojicu, jer je štoper pre Mundijala bio redovan, da bi protiv Majorke proveo na terenu šest minuta, a sad nije ni ulazio, dok je vezista u pre Katara igrao šest vezanih mečeva a kad je sezona nastavljena – ni sekund!?

PRIMERA – 16. KOLO

Petak

Elče - Selta 0:1 (0:1)

/Aspas 5/

Valensija - Kadiz 0:1 (0:1)

/Alkaras 9/

Subota

Viljareal - Real Madrid 2:1 (0:0)

/Pino 47, Moreno 63p - Benzema 60p/

Majorka - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Prats 90+4/

Espanjol - Đirona 2:2 (0:1)

/Puado 51, Hoselu 76 - Vilja 32, Erera 85/

Nedelja

Almerija - Sosijedad 0:2 (0:0)

/Silva 47, Serlot 52/

Rajo Valjekano – Betis 1:2 (1:2)

/Kameljo 20 – Baliu 7ag, Luiz Enrike 40/

Sevilja – Hetafe 2:1 (1:0)

/Akunja 36, Mir 80 – Majoral 87/

21.00: (3,10) Atleiko Madrid (3,35) Barselona (2,45)

Ponedeljak

21.00: (1,70) Atletik Bilbao (3,60) Osasuna (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Markos AkunjaSeviljaNemanja MaksimovićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara