©Reuters
©Reuters

Januzaj propustio priliku da izbaci Barselonu, Ter Štegen začarao mrežu na ruletu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 00:01

Katalonci "visili" u produžecima, ali su u penal seriji bili daleko mirniji od protivnika

Barselona se napatila bez povređenog Lionela Mesija u polufinalu Superkupa Španije protiv Real Sosijedada, ali je uz pomoć sreće, zahvaljujući raspoloženom Ter Štegenu i hladnokrvon Rikiju Puđu u poslednjoj seriji penala uspela da se domogne borbe za trofej, gde je čeka bolji iz sutrašnjeg okršaja Real Madrida i Bilbaa - 1:1 (1:0), penalima 3:2.

Gledali smo potpuno ravnopravan okršaj u Kordobi, gde je Sosijedad tokom čitave utakmice pokušavao da se nadigrava i uspevao u tome, pa se može reći da je ekipa iz Baskije bila mnogo više razočarana zbog činjenice da se o prolasku u finale odlučivalo na penal ruletu. Sastav Imanola Alguasila bio je dominantan u produžecima, gde je najraspoloženiji bio Andan Januzaj. Ipak, brzonogi vezista nije uspeo da kruniše nekoliko dobrih šansi posle brzih prodora, a u 118. minutu je pogodio i stativu Ter Štegenovog gola.

Izabrane vesti

Barselona je povela u idealnom trenutku utakmice, posle odličnog prodora i upotrebljivog Antoana Grizmana na pravom mestu da pošalje loptu glavom u protivničku mrežu bio je Fenki de Jong. Ipak, Holanđanin je na samom startu drugog poluvremena skrivio jedanaesterac, pošto je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je Sosijedad zahavaljujući kapitenu Mikelu Ojarzabalu stigao do izjednačenja.

Brzo nakon primljenog gola Barsa je imala dve solidne šanse. Prvo je Grizman u 59. minutu tukao preko prečke, dok je četiri minuta kasnije Dembele gađao pored gola. Sosijedad se razgoropadio tek u produžecima, gde je prvo Hoseba Zaldua u 94. minutu stavio Ter Štegena na muke, a za sve ostalo je bio odgovoran Januzaj.

Ipak, sve te intervencije, uključujući i onu u 118. minutu kada je skrenuo loptu ka stativi posle Januzajevog udarca iz slobodnjaka, kao da su razbranile nemačkog čuvara mreže, koji je svaki put pogodio stranu prilikom udaraca igrača Real Sosijedada. Baski nisu uspeli da pogode u prve tri serije, dok je sa druge strane u prvoj promašio De Jong, a Dembele i Pjanić bili precizni. Prvi penal za Sosijedad pogodio je Mikel Merino, a prvu meč loptu za Barselonu propustio je Grizman. Januzaj je uspeo da izjednači, ali je na kraju pete serije hladnokrvan bio Riki Puđ.

Barselona je još jednom pokazala da je sklona oscilacijama, pa će biti teško predvideti njene mogućnosti u finalu. Ipak, da je ovo bilo od velike psihološke važnosti za sastav Ronalda Kumana pokazao je i način na koji je proslavljen plasman u borbu za trofej.



tagovi

Mark Andre Ter ŠtegenAdnan JanuzajSuperkup Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara