(©Reuters)
(©Reuters)

Japan mu došao glave: Hansi Flik dobio otkaz

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 16:56

Nemačka traži novog selektora

Dogorelo do nokata! Godinu dana do Evropskog prvenstva koje će se igrati u Nemačkoj, reprezentacija Nemačke izgleda – skandalozno. Poslednju šamarčinu, taman za otrežnjenje, doživela je sinoć od Japana usred Volfsburga (4:1) i savez je danas munjevito reagovao: Hansi Flik je dobio otkaz!

Nemačka će, dakle, potražiti novog selektora, jer sa Flikom se nije usrećila: nije prošao ni grupu na Mundijalu u Kataru, a nikakav napredak u igri nije napravljen ni nakon toga. Pa da se ne bi desio debakl na svom terenu sledećeg juna, odlučeno je da reprezentaciju preuzme neko drugi.

Izabrane vesti

Direktor reprezentacije Nemačke Rudi Feler je objasnio:

Hansiju Fliku i njegovom stručnom štabu dato je sve da poprave utisak nakon ispadanja sa Svetskog prvenstva u Kataru. Nažalost, danas smo svi shvatili da je taj proces neuspešan. Utakmica sa Japanom nam je pokazala da ne možemo dalje da nastavimo. Ovo je težak trenutak i za mene, jer otkako sam došao na funkciju podržavao sam Flika i verovao da može da našu reprezentaciju vrati na pobednički put“, rekao je Rudi Feler.

Da će se tako nešto dogoditi bilo je jasno tokom dana, Bild je naveo da u savezu uveliko razmišljaju o Flikovom nasledniku. Pominjao se Lotar Mateus, ali on je javno odbio takvu mogućnost. Kao kandidati ostali su : Julijan Nagelsman, Matijas Zamer, Oliver Glazner, Luj van Gal i upravo Rudi Feler.

Očekuje se da novi selektor bude hitno izabran, jer Nemačku već u utorak čeka prijateljska utakmica sa Francuskom u Dortmundu.


tagovi

Hansi FlikFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara