Dejvid Bekam (AFP)
Dejvid Bekam (AFP)

Javili se i igrači Reala, lajkovima Bekamovih kritika na Superligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 17:46

Legendarni Englez upozorava na opasnosti koje nosi novo takmičenje, Modriću, Marselu i Vaskezu se sviđa šta ima da kaže

Raste spisak fudbalskih legendi koje su oplele po Evropskoj Superiligi. Gari Lineker, njegov imenjak Nevil, Erik Kantona... nastupio je i Luis Figo rečima “Ovaj pohlepni, bezosećajni pokret predstavljaće katastrofu za fudbal, ženski fudbal i fudbalsku zajednicu uopšte”, a stopama nekadašnjeg saigrača iz Real Madrida pošao je i Dejvid Bekam.

Svojevremeno ga je Florentino Perez, predsednik novorođene Superlige, učinio članom prve generacije Realovih Galktikosa dovevši ga iz Mančester Junajteda. Danas je fudbalska legenda, odnosno vlasnik Inter Majamija putem društvenih mreža obelodanio šta misli o projektu koji već dva dana pravi tektonske poremećaje širom Evrope i Sveta.

Izabrane vesti

“Ja sam neko ko voli fudbal. On je deo mog života od kada znam za sebe. Volim ga još od detinjstva, kao dete bio sam navijač i dan danas nisam prestao to da budem. Potreban nam je fudbal za sve. Neophodno nam je da fudbal bude pravedan i potrebna su nam takmičenja koja se zasnivaju na zaslugama. Ukoliko ne budemo poštovali te vrednosti, igra koju volimo je u opasnosti...”, napisao je Bekam na svom instagram profilu, a objava je privukla ogromnu pažnju evropskih medija.

Opcijom lajk podržali su je Marselo, jedan od Realovih kapitena, Luka Modrić, Lukas Vazkez, Alvaro Odriozola. Dakle igrači kluba u kojem je prvi čovek upravo Florentino Perez, odnosno koji se nalazi među “12 veličanstvenih”.

Niko od Kraljevića još nije zvanično izneo mišljenje o novoformiranom takmičenju. Ali su pomenuti fudbaleri jasno nagovestili kako razmišljaju. Bez konkretnog odgovora bio je i Zinedin Zidan koji je na konferenciji pred meč sa Kadizom, prebacio lopticu iz svog dvorišta rekavši da je to pitanje za predsednika kluba.

Za kraj, setimo se šta je Toni Kros rekao u novembru 2020. godine u podkastu kod brata Feliksa na temu Superlige.

”Ja sam veliki pobornik toga da sistem koji funkcioniše ne bi trebalo menjati. Tako je sa Ligom šampiona, Svetskim prvenstvom, Evropskim šampionatom. Superliga? Ukoliko zaživi, biće to pravo vreme za kraj karijere”, reako je jedan od najboljih veznih fudbalera današnjice.


tagovi

Evropska SuperligaDejvid BekamUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara