Javio se i FSS: Egoizam bogatih uzima dušu fudbalu, naš izbor je UEFA

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.04.21. | 09:15

Jovan Šurbatović i Marko Pantelić se trenutno nalaze na 45. Kongresu evropske kuće fudbala

Najveći srpski klubovi, Crvena zvezda i Partizan, oglasili su brzo posle najave 12 najmoćnijih klubova na Starom kontinentu da će formirati Superligu Evrope. I to rečima da bi takva liga bila pogubna za fudbalski razvoj, a sličan kurs zauzeo je i FSS.

Čelni ljudi naše kuće fudbala, Marko Pantelić i Jovan Šurbatović, trenutno prisustvuju 45. Kongresu UEFA koji danas počinje u švajcarskom gradu Montrou, i uvereni su da će krovna fudbalska organzacija istrajati u svojoj nameri. Odnosno da će stopirati “ligu bogatih”.

Izabrane vesti

„Fudbalski savez Srbije izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. „lige bogatih“, takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti. Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača. Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne. I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA“, stoji u saopštenju FS Srbije.



tagovi

Marko PantelićJovan Šurbatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara