Luka Luković, Foto: MN Press
Luka Luković, Foto: MN Press

Javor se vratio u elitu: Luković iskoristio poklon Lozničana, Železničar i IMT u baražu

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 19:29

Ivanjičani dugo tražili put do mreže Loznice, goste na kraju koštala velika greška defanzivca (1:0)

Tokom prethodne decenije Javor je tri puta ispadao iz Superlige, međutim kao i u prethodna dva slučaja, Ivanjičani su se i ovaj put samo jednu sezonu zadržali u Prvoj ligi Srbije. Svesni da ih samo pobeda vodi direktno u elitu izabranici Igora Bondžulića ušli su veoma ofanzivno u susret, međutim raspoloženi golman gostiju Danilo Golović fenomenalnim intervencijama uspeo je da prilično namuči rivala i potrudi se da u redove domaćina se uvuče nervoza.

Ipak, kada je izgledalo da bi tim Dragana Mićića može da odnese bod sa neugodnog gostovanja i zakomplikuje borbu za drugo mesto Luka Luković je spretno reagovao i naprlatio grešku defanzivca Loznice postigavši gol za pobedu Javora i povratak u elitu.

Izabrane vesti

Da će posao Ivanjičana biti teži nego što se očekivalo Golović je potvrdio u 15. minutu kada je već viđenu loptu u mreži posle udarca Odite uspeo da zaustavi i ostavi u životu Lozničane koji su na megdan rivalu izašli promešanih karata. Raspoloženi čuvar mreže ponovo je na iskušenjima bio i srediniom prvog poluvremena, ali je i udarac najboljeg strelca u protivničkim redovima Pavla Ivelje uspeo da zaustavi novom fenomenalnom intervencijom.

Između pokušaja dvojice ofanzivaca, udarac je isprobao i treći, Ibrahim Tanko, ali je njegov šut iz veoma izgledne pozicije završio pored gola.

Neiskorišćene šanse domaćina Loznica je mogla da kazni na početku drugog poluvremena iz brze tranzicije, ali je Damir Kahriman pravovremeno istrčao, zatvorio ugao i osujetio pokušaj rivala.

Pretnja zelenih kao da je probudila igrače Javora, ali je domaća publika koja je ispunila tribine stadiona u Ivanjici na radost čekala sve do 76. minuta. Centaršut Milana Marčića sa desnog boka loše je zahvatio defanzivac Loznice, a poklon je oberučke prihvatio Luka Luković i rutinski sa tri metra zatresao mrežu.

Pobeda Javora pokvarila je slavlje Pančevaca koji su na svom terenu savladali Žarkovo golom Miloša Stojčeva u 63. minutu, međutim ceo plen u poslednjem kolu pred domaćom publikom bio je dovoljan samo da izabranici Dragana Perišića zakažu dvomeč sa Radničkim iz Kragujevca. Istovremeno, IMT je pobedom protiv Mladosti u Novom Sadu (3:2) zadržao četvrtu poziciju te će se za mesto u eliti boriti sa Novim Pazarom.

Pančevci su već u uvodnom delu susreta demonstrirali glad za celim plenom, a najbolju priliku pre odlaska na odmor u 38. minutu imao je Aleksandar Simčević koji je glavom gađao tik iznad prečke. Uprkos nerealizovanim šansama fudbaleri Železničara nisu odustajali od ofanzive, a napadački fudbal doneo je benefit u 63. minutu kada je Miloš Stojčev izbegao ofsajd zamku, fenomenalno primio dugu loptu kroz sredinu i rutinski pored Delevića matirao Vulića.

Mogao je domaćin da samo osam minuta kasnije razreši sve dileme kada je Stanimirović imao odličnu priliku, međutim rezervista Pančevaca gađao je pored gola.

Utakmice baraža će biti odigrane 25. i 29. maja, a u prvim susretima domaćini će biti prvoligaši.

RASPORED DUELA U BARAŽU

25. maj

IMT - Novi Pazar

Železničar - Radnički 1923

29. maj

Novi Pazar - IMT

Radnički 1923 - Železničar

PRVA LIGA SRBIJE – POSLEDNJE KOLO

PLEJ-OF

Subota

Inđije - Radnički 2:0 (1:0)

Javor - Loznica 1:0 (0:0)

/Luković 76/

Mladost - IMT 2:3 (0:1)

/Karać 59, Marković 69 - Lučić 8, Radočaj 52, Ivković 61/

Železničar - Žarkovo 1:0 (0:0)

/Stojčev 63/



tagovi

JavorLoznicaŽelezničar PančevoIMTMladost Novi SadLuka Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara