(© Reuters)
(© Reuters)

Jedan dečak je igrao kao Vidić, jedna ruka možda odlučila ko će biti prvak (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.03.23. | 23:06

Impresivni Gavijevi potezi, opet minimalac Barselone, ali uz poništen gol Injakija Vilijamsa i nestvarnu intervenciju Kristensena u nadoknadi

Čuvajte ga, divite mu se! Stvarno deluje da je Zlatni dečak, da s razlogom nosi nagradu italijanskog Tutosporta. Šta zna s loptom pokazao je Gavi u finalu Superkupa Španije, kad je namestio dva i dao jedan gol za trijumf nad Realom, a kako se bori za Barselonu i kad mu lopta nije u posedu demonstrirao na jednom od najzahtevnijih gostovanja u Primeri. Na fudbalskoj Katedrali, gde su ranije Katalonci umeli da se spotaknu, mladi vezista lidera na tabeli je iz bogatog repertoara ponudio status ratnika, da mu se poklonio i nekadašnji kapiten slavnog kluba, Karles Pujol.

Opravdano, jer ono što je Gavi izveo protiv Atletik Bilbaa podseća svakog ljubitelja fudbala u Srbiji na izdanja Nemanje Vidića u dresu Mančester junajteda.Tamo gde je Vidić išao bez razmišljanja, makar po cenu razbijenog nosa i krvavog lica, tamo je i 18-godišnji talenat poturio svoje telo zarad interesa Barse na San Mamesu. Ne jednom, nego dvaput! Za opšte divljenje kako na Pirinejima, tako i širom Evrope, jer vidićevski potezi su možda i vredniji od bodova, iako su i oni značajni u nameri da se vrati titula na stadion Nou Kamp.

Izabrane vesti

Prvi put je Gavi pokazao da više nije dete nego muškarac sredinom prvog poluvremena prilikom duela sa Danijem Garsijom...

Zatim u drugom, kad je probao da odnese fudbal ispred Raula Garsije. Reči su suvišne...

Posle ovakvih poteza, za divljenje, može samo da se konstatuje da je Ćavijeva Barselona gladna uspeha i da je apetit izraženiji kako se sezona bliži kraju. Ovo su detalji koji ilustruju šta znači žrtvovati se za tim i koliko je neko spreman da podredi sebe kolektivu. Kad je tako onda i rezultati prate, pa su Katalonci savladali Bilbao (1:0, opet, čak deveti put u prvenstvu) i ostali devet bodova ispred Reala uoči El Klasika naredne sedmice na svom terenu, kad će biti u prilici da verovatno reše pitanje prvaka.

Što je i dalje opipljiva prednost posle gostovanja u Baskiji zaslužni su: Serhio Buskets (divan pas za pogodak), Rafinja (strelac u nadoknadi prvog poluvremena), Mark Andre ter Štegen (opet branio sjajno), naklonost Fortune (Raul Garsija uzdrmao prečku, a Aleks Berenger stativu), a bogami i – sudije.

Usred skandala koji trese Španiju, a tiče se optužbi da je Barselona podmićivala arbitre u mandatu Đozepa Bartomeua, veliki broj ljubitelja fudbala smatra da i dalje uživa pomoć ljudi sa pištaljkom i(li) onih u VAR sobi. Tako je u završnici napetog duela u kome je domaćin bio ako ništa drugo ravnopravan, u pojedinim segmentima bolji, odlučeno da ne važi gol Injakija Vilijamsa.

Napadač Bilbaa jeste savladao Ter Štegena i dok su tribine podrhtavale od slavlja, Gonsales Gonsales je u VAR sobi video da je prilikom izgradnje akcije Iker Muniain dirao loptu ruko, suflirao Hesusu Hilu Mansanu, a glavni sudija utvrdio da je to mimo pravila. Možda jeste, mada ostaje pitanje da li je Frenki de Jong zapravo u toj situaciji dirao loptu!?

Jedno je sigurno, biće vatre narednih dana i polemika o sudijskim odlukama, ali osim Gavijeve glave, Barselonin navijači slave i onu Markosa Alonsa, jer je u nadoknadi danski štoper blokirao Jurija Berćićea i sačuvao gostima trijumf.

PRIMERA – 25. KOLO

Petak

Kadiz - Hetafe 2:2 (1:0)

/Sobrino 39, Alkaraz 82pen - Unal 61, 90+16/

Subota

Real Madrid – Espanjol 3:1 (2:1)

/Vinisijus Žunior 22, Militao 39, Asensio 90+3 – Hoselu 8/

Elće – Valjadolid 1:1 (0:1)

/Morente 90+6 – Larin 4/

Selta - Rajo Valjekano 3:0 (0:0)

/Aspas 51, 85, Sis 52ag/

Valensija - Osasuna 1:0 (0:0)

/Klajvert 74/

Nedelja

Majorka - Sosijedad 1:1 (0:1)

/Kang In 50 - Fernandes 3/

Sevilja - Almerija 2:1 (1:1)

/Okampos 45+2pen, Lamela 73 - Akijeme 2/

Viljareal - Betis 1:1 (0:1)

/Pino 55 - Iglesijas 38/

Bilbao – Barselona 0:1 (0:1)

/Rafinja 45+1/

Ponedeljak

21.00: (3,70) Đirona (3,30) Atletiko Madrid (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaGaviMark Andre Ter ŠtegenAtletik BilbaoBilbaoInjaki Vilijams

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara