Mario Baloteli (Foto: AFP; twitter.com/FCSion)
Mario Baloteli (Foto: AFP; twitter.com/FCSion)

Jedan jedini - Mario Baloteli: Pokačio se sa Montelom, napustio Adanu i prešao u Sion

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.08.22. | 21:46

Italijanski napadač karijeru nastavlja u Švajcarskoj

Mogao je Mario Baloteli da bude jedan od najboljih napadača na svetu. Majstorijama u dresu Intera naterao Mančester Siti pre 12 godina da za njegove usluge istrese 29.500.000 evra. "Luda" glava ga je sprečila da ostvari ogroman potencijal, pa je iz godine u godinu padao sve niže. Posle silnih selidbi činilo se da se skrasio u turskoj Adani, sve dok se nije pokačio sa trenerom Vičencom Montelom.

Imao je ozbiljan sukob sa Aeroplaninom pre samo nekoliko dana. Italijanski stručnjak nije hteo da trpi njegove komentare posle pobede nad ekipom Umranijespora (1:0). Žustro je odreagovao, pa su članovi stručnog štaba i igrači morali da ih razdvajaju. Epilog incidenta - Baloteli je napustio klub i preselio se u Sion.

Izabrane vesti

Obelodanjeno je i zvanično da je potpisao dvogodišnji ugovor sa 11. klubom u karijeri. Švajcarci su ga oduševljeno sačekali, što potvrđuju i reči izvršnog direktora kluba Bartelemija Konstantina.

"Mario Baloteli će nam doneti mnogo toga u napadu jer dolazi iz kompletne sezone i prepun samopouzdanja. Tip je napadača kakav nam je nedostajao, veoma je odlučan. Čast je imati ga u klubu", rekao je Konstantin.

U isto vreme, Sion je predstavio još jedno pojačanje. Poput Balotelija na dvogodišnju vernost se Švajarcima obavezao i Fransoa Mobanđe. Francuski defanzivac je prethodne tri godine proveo u zagrebačkom Dinamu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Mario BaloteliAdana DemirSionŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara