Old Traford (©Reuters)
Old Traford (©Reuters)

Jedan od najbogatijih Britanaca zvanično ušao u trku za kupovinu Mančester junajteda

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 21:14

Džim Retklif istakao ambiciju da postane vlasnik kluba sa Old Traforda

Kako prenose britanski mediji, kompanija Ineos milijardera Džima Retklifa se zvanično uključila u trku za kupovinu Mančester junajteda.

Porodica Glejzer koja ima vlasništvo nad klubom sa Old Traforda je u novembru istakla da razmišlja o promeni kluba, a Ineos se zvanično uključio u proces.

Izabrane vesti

Jedan od najbogatijih Britanaca, Retklif, je prošle godine pokušao da otkupio Čelsi od Romana Abramovića za 4.250.000.000 funti, ali su Plavci na kraju završili u rukama američkog biznismena Teda Bolija.

S ozbirom da je rođen u širom mančesterskoj oblasti, Retklif je od malih nogu bio navijač Junajteda.

Posle neuspelog pokušaja da sedne na čelo tima sa Stamford Bridža, okrenuo se Mančesteru, ali je posle sastanka sa braćom Glejzer istakao da nisu imali nameru da prodaju klub.

U međuvremenu su Glejzerovi, vlasnici Mančester junajteda od 2005. godine, promenili ploču i otvorili vrata Retklifu ka Teatru snova.

Junajted bi se tako pridružio grupi klubova koje Ineos poseduje, a u njoj se nalaze Nica iz francuske Lige 1 i Lozana iz švajcarske Super lige.

Bi-Bi-Si isteče da Rajn grupa, koja rukovodi prodajom Junajteda, planira da skrati spisak potencijalnih kupaca u februaru, a da posao završi već u martu, iako nisu postavljeni čvrsti rokovi. Ugledni britanski medij dodaje i da nije isključena opcija da Glejzerovi ostanu za kormilom kluba.

Procene su da će za kupovinu Junajteda biti potrebno više od 4.250.000.000 funti, koliko je Bolijev konzorcijum platio za Čelsi prošle godine. Uz to, aktuelna je i priča o renoviranju stadiona, koje bi moglo da košta i do 2.000.000.000 funti.

Jasno, zainteresovane strane će morati duboko da zvuku ruku u džep kako bi pronašle zajednički jezik sa vlasnicima Crvenih đavola.


tagovi

Mančester JunajtedDžim Retklif

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara