Jedan od najboljih poslova leta: Lajpcig kupio Rauma

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 17:23

Čeka se samo ozvaničenje...

Nije najveći, daleko od toga da je najatraktivniji, ali nema sumnje da se radi o jednom od najboljih poslova ovog leta kada je u pitanju fudbalska pijaca - RB Lajpcig ugovorio je kupovinu trenutno jednog od najtraženijih bekovau Evropi. Za sumu od oko 30.000.000 evra (s uključenim bonusima) u Saksoniju stiže David Raum (24).

Vest je prvi plasirao nemački Skaj, međutim ubrzo stižu potvrde sa svih strana, između ostalih i od Bilda, te ostalih relevatnih medija što se detaljno bave prelaznim rokom. Bikovi su odneli veliku pobedu u trci sa Borusijom iz Dortmunda koja je imala ideju da Rafaela Gereira zameni novopečenim nemačkim reprezentativcem, ali ju je u toj želji sputao slučaj Sebastijana Alea. Milioneri su morali da se okrenu potrazi za špicom i Lajpcig je iskoristio svojih pet minuta.

Izabrane vesti

Ovaj veliki posao znači i kraj Anhelinjove epiode u tom klubu. Mada je u jednom trenutku slovio za jednog od najvažnijih igrača tima (dok je ekipu vodio Julijan Nagelsman), u prošloj sezoni potpuno je potonuo.

Iz istih izvora može se saznati da će upravo Španac zauzeti Raumovo mesto u Zinshajmu. Ali u pitanju su dva potpuno odvojena posla...

Kada govorimo o ciframa one su u svakom smislu rekordne. Hof će odmah inkasirati 26.000.000, a onda kroz bonuse još 4.000.000. U tom trenutku, kada budu aktivirane klauzule, Raum će postati najskuplje pojačanje u istoriji Lajpciga, pošto će sa trona svrgnuti Naija Keitu, za kog je Salcburgu pre šerst godina plaćeno 29.750.000.

Nekadašnji igrač Grojter Firta odlično je prošao finansijski. Ako su tačne procene da će zarađivati 10.000.000 bruto po sezoni, Raum će biti najplaćeniji igrač Lajpciga, ispred Andrea Silve sa 7.500.000 evra. Ovo bi ujedno značilo da je osvajač nemačkog DFB kupa iz prošle sezone pomerio granice platnih razreda koji su od odlaska Tima Vernera bili postavljeni na 4.000.000 neto za naplaćenije prvotimce.

David Raum stigao je Hofenhajm pre ravno godinu dana bez obeštećenja. O kakvom se igraču radi pokazao je od samog starta sezone koju je završio sa tri gola na svom kontu i čak 13 asistencija. U međuvremenu je postao i reprezentativac kod Hansija Flika, a treba ga očekivati i u Kataru. Vrlo verovatno kao prvu opciju na levom boku.

Dakle, nema sumnje da se radi o sjajnom potezu Lajpciga...


tagovi

David RaumLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara