(©AFP)
(©AFP)

Jedan Portugalac otišao, Vulverhempton već sprema novog: Žota otvorio Semedu vrata Molinoa

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.09.20. | 22:44

Barselona želi da proda desnog beka kako bi novac reinvestirala u pojačanja

Nakon što je predstavio treću garnituru dresova za predstojeću sezonu – u boji portugalske zastave – Vulverhempton je dao razlog više ljubiteljima fudbala širom Evrope da se šale na njihov račun nazivajući ih “portugalskom kolonijom”. No, Vulvse ne tangiraju te priče, već hoće novog fudbalera sa zapada Iberijskog poluostrva. Dobri odnosi Vukova sa Žoržom Mendešom omogućili su engleskom klubu da na Molino dovedu koga god požele i upravo bi portugalski superagent mogao da bude ključ u još jednom poslu Vulverhemptona na fudbalskoj pijaci.

Kako piše katalonski Sport, sve se poklopilo i engleski klub bi konačno mogao da krene po Nelsona Semeda, o čijoj se karijeri stara upravo Mendeš i koji je već duže želja Vulvsa. Domino efekat pokrenuo je Diogo Žota, čijom je prodajom Vulverhempton zaradio dovoljno novca – 43.500.000 evra fiksno - za kupovinu desnog beka Barselone.

Izabrane vesti

Nije tajna da Barselona finansijski ne stoji najbolje, a pomenuti izvor je još juče pisao o nameri katalonskog kluba da proda Semeda, kako bi novac investirao u dovođenje željenih pojačanja. Sport dalje piše da bi eventualni transfer iznosio 30.000.000 evra, koje bi Blaugrana potom preusmerila na kupovinu Erika Garsije iz Mančester Sitija i Seržinja Desta iz Ajaksa.

S druge strane, Vulvsima je bek i te kako potreban posle odlaska Meta Doertija u Totenhem. Na njegovu poziciju spustio se Adama Traore na otvaranju sezone protiv Šefilda, ali je spuštanjem u poslednju liniju izgubio na ubojitosti.


tagovi

Nelson SemedoVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara