Vanhojzden, Bornauv i Kajembe (©AFP)
Vanhojzden, Bornauv i Kajembe (©AFP)

Jedinstvena prilika za debitante: Martinez eksperimentiše protiv Obale Slonovače

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 16:39

Španski stručnjak želi da sačuva kostur ekipe za mečeve Lige nacija

Belgijanci su posle gotovo deset meseci odsustva, povratak reprezentativnim obavezama obeležili rutinskim pobedama nad Danskom i Islandom početkom septembr, produživši trijumfalni niz na 12 mečeva. Nema sumnje da će selektor Crvenih đavola Roberto Martinez želeti da nastavi seriju odličnih rezultata, ali kako njegovu selekciju u kratkom periodu očekuju mečevi sa Engleskom i Islandom u grupnoj fazi Lige nacija, za večerašnju prijateljsku utakmicu sa Obalom Slonovače (20.45) će znatno izmešati sastav.

Devetnaest igrača, uključujući i trojicu golmana, pojavilo se na treningu održanom u sredu u nacionalnom treningu u Tubizeu. Martinez je unapred naznačio da će se na treningu pojaviti samo igrači na koji će ući u protokol za večerašnju utakmicu, a kako su Romelu Lukaku, Kevin de Brujne, Aksel Vitsel i ostatak standardne ekipe trenirali odvojeno, jasno je da će ih španski stručnjak sačuvati za pomenute mečeve sa Engleskom i Islandom.

Izabrane vesti

Ovo je jedinstvena prilika za nove talente. Videćemo dosta debitanata na delu. Zaista se radujemo da vidimo šta mogu da nam donesu. Prijateljski meč kao ovaj je savršena prilika za momke da steknu iskustvo. Internacionalni fudbal će se promeniti u narednim godinama, treba nam velika grupa igrača na koje možemo da se oslonimo i sada imaju priliku da pokažu šta donose nacionalnom timu”, rekao je Martinez na konferenciji za štampu.

U pomenutoj grupi od 19 fudbalera vezista gotovo da nema, zbog čega belgijski mediji najavljuju da bi Dendonker i Vanaken mogli da odigraju čitavih 90 minuta u paru, a barem Kajembe, Vanhojzden i Salemakers upišu debitantske nastupe za A tim.

S druge strane Obalu Slonovače za mesec dana očekuju kvalifikacije za Afrički kup nacija, te bi selekcija sa Crnog kontinenta trebalo da izađe u jakom sastavu i iskoristi duel sa Belgijancima kao proveru. Među Slonove se posle dve godine vratio Žervinjo, te će Patris Bomelj biti na slatkim mukama da oformi napadačku liniju za koju figuriraju još i Nikolas Pepe, Vilfid Zaha, Kristijan Kuame, Maksvel Korne…

Trening reprezentacije Obale Slonovače (©AFP)Trening reprezentacije Obale Slonovače (©AFP)

Belgija i Obala Slonovače sastale su se samo jednom, takođe na prijateljskom meču, pre šest godina, kada je afrička reprezentacija u finišu meča uspela da nadoknadi dva gola zaostatka i izvuče remi.  

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Četvrtak

18.00: (1,50) Južna Afrika (3,90) Namibija (7,75)

18.15: (2,15) Rusija (3,25) Švedska (3,60)

20.45: (1,35) Belgija (5,30) Obala Slonovače (8,00)

21.00: (1,43) Engleska (4,40) Vels (8,00)


tagovi

BelgijaPrijateljske utakmiceObala Slonovače

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara