Nemanja Matić (©Starsport)
Nemanja Matić (©Starsport)

Jedinstvo sa Uba u Prvoj ligi Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 14:05

Izvršni odbor Fudbalskog saveza prelomio

Žarkovo je odustalo, okoristilo se – Jedinstvo sa Uba. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je danas da baš klub koji već godinama pomaže bivši reprezentativac Nemanja Matić uskoči u Prvu ligu Srbije, pošto je procenjeno da će upravo Ubljani najviše doprineti razvoju domaćeg fudbala.

Podsetimo, za upražnjeno mesto bilo je još desetak klubova-kandidata, mada su se najveće šanse davale Jedinstvu, pa i Timoku, pošto se u Zaječaru gradi novi, moderan stadion.

Izabrane vesti

Jedinstvo nema baš nov stadion, ali ga je Matić u saradnji sa ostatkom uprave prilično utegao poslednjih godina, pa Ubljani važe za veoma uređen klub kada govorimo o uslovima u Srpskoj ligi. Pa ipak, protekle sezone su takmičenje u Srpskoj ligi Zapad završili na trećem mestu, sedam bodova iza prvoplasirane užičke GFK Slobode i Sloge iz Požege, koja se takođe nadala pozivu iz Fudbalskog saveza.

Za mesto u PLS aplicirali su i Timok 1919, Budućnost Dobanovci, OFK Bačka, Zemun, Borac 1926, Smederevo 1924, Mladi Radnik 1926, pominjalo se da država želi u drugoj ligi i Dubočicu, jer se novi stadion gradi i u Leskovcu... Na kraju je izabrano Jedinstvo.

Delom sigurno i zbog Matića, delom verovatno i zato što je Ub srpskom fudbalu dao i Dragana Džajića i Dušana Savića. Jeste malo mesto, ali sa dugom fudbalskom tradicijom.

"Fudbalski klub OFK Žarkovo iz Beograda odustao je od takmičenja u Prvoj ligi Srbije čime se stvorila potreba da se popuni slobodno mestu u tom takmičenju. Posle razmatranja prispelih predloga i kandidatura IO FSS je na osnovu relevantnih kriterijuma doneo odluku da u takmičarskoj sezoni 2022/23. novi prvoligaš bude Jedinstvo sa Uba", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu FSS.

Izvršni odbor je, takođe, doneo nov Pravilnik o fudbalskim takmičenjima koji bi trebalo da doprinese modernizaciji, pošto je dosadašnji bio još iz 2007. godine.

Usvojene su i liste sudija i delegata za mečeve Superlige i Prve lige Srbije, kao i za nacionalni Kup, a najavljeno je i potpisivanje najvećeg sponzorskog ugovora u istoriji srpskog fudbala.

"Članovi IO pružili su apsolutnu podršku zameniku predsednika FSS Nenadu Bjekoviću, generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću koji zajedno sa čelnicima Super i Prve lige predsednikom Dragomirom Lazovićem i generalnim sekretarom Darkom Ramovšem, vode pregovore o novom aranžmanu u vezi sa naslovnim sponzorstvom Super i Prve lige Srbije za period od 2022. do 2025. godine. U konkurenciji je nekoliko kompanija, a odluka o budućem partneru biće poznata u narednih sedam dana. Izvesno je da će to finansijski biti najveći ugovor ovog tipa u istoriji srpskog fudbala", najavili su iz Fudbalskog saveza Srbije.


tagovi

Jedinstvo UbNemanja MatićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara