Foto: Star sport
Foto: Star sport

Jedna je morala da uđe: Simić nije svemoguć, Voša žali Čovićevu stativu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 20:49

LASK-u minimalna pobeda na Karađorđu pred revanš - 1:0 (0:0)

Mnogo bolje je Vojvodina prošla u prvom meču trećeg kola kvalifikacija nego što joj je iko predviđao. Nije se novosadski klub provukao kao protiv Panevežisa u prošloj rundi, pretrpeo je minimalni poraz od LASK-a na svom Karađorđu, ali će, na osnovu svega viđenog za nedelju dana u revanšu u Lincu imati čemu da se nada – 0:1 (0:0).

Naravno, pod pretpostavkom da će Slavoljub Đorđević uspeti da popravi igru u ofanzivi, jer njegov tim na trečoj od pet utakmica nije uspeo da postigne gol. S tim da je, za razliku od mečeva sa Crvenom zvezdom (0:0) i Partizanom (0:2), ovog puta bio vrlo blizu da zatrese mrežu austrijskog tima.

Izabrane vesti

Zategao je kapiten Nemanja Čović u 57. minutu posle kombinacije Uroša Kabića i Veljka Simića praćku sa dvadesetak metara, Aleksander Šlager je ostao ukopan u mestu, stativa se zatresla, ali nažalost - sa spoljne strane.

Prava prilika ili rezultat individualnog kvaliteta ponajboljeg igrača novosadske Stare dame, kako bilo, bilo je to sve što je domaćin pokazao na protivničkoj polovini (Kabićev šut sa ivice šesnaesterca iz 72. minuta samo je zagolicao Šlagerove dlanove).

Ono što je na papiru delovalo kao 4-2-3-1, Đorđević je na terenu pretočio u 4-5-1, sa Vladanom Novevskim i Veljkom Simićem orjentisanim ka defanzivi, kao podršku bekovskom paru. Takvim pristupom fudbaleri Vojvodine su uglavnom uspevali da zatvore timu iz Linca prilaze ka svom golu, pa je tim Dominika Talhamera bio primoran da pokušava sa distance.

Nisu se libili fudbaleri LASK-a da testiraju Nikolu Simića. Ali je 24-godišnji čuvar mreže u nekoliko navrata potvrdio epitet jednog od najboljih pojedinaca novosadskog tima na startu sezone. Skidala je Vošina "jedinica" redom udarce Šmita (iz okreta unutar šesnaesterca), Brenera, Pocmana (obojica sa ivice kaznenog prostora), pa i upornog Petera Mihorla, koji je četiri puta demonstrirao vrlo dobru tehniku šuta.

U 70. minutu pak uspešnije nego što je slučaj bio u prethodna tri pokušaja. Jedna je, posle svega viđenog, nažalost morala da uđe. Blok je kasnio, Austrijanac je ostao sam na "kapici" i pogodio uz samu stativu za minimalnu prednost LASK-a pred revanš dvomeča.

Revanš u kojem Đorđević neće moći da računa na Cucina, koji je zbog starta sa leđa u finišu meča isključen.

VOJVODINA - LASK 0:1 (0:0)

/Mihorl 70/

Novi Sad.

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Mikael Fabri (Italija)

VOJVODINA: (4-2-3-1): N. Simić - Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak - Topić, Busnić - Novevski (od 68. Zukić), Čović, V. Simić (od 86. Bastajić) - Mrkaić (od 46. Kabić).

LASK (4-3-3): Šlager - Janis, Vajsinger, Filipović, Rener - Pocman (od 46. Fleker), Grgić, Mihori - Gojginger (od 62. Hong), Šmit, Karamoko (od 62. Balić, od 90+3 Sukar).

Žuti kartoni: V. Simić (Vojvodina), Grgić, Filipović, Marešić (LASK)

Crveni karton: Cucin (Vojvodina)



tagovi

Liga konferencijeFK VojvodinaLASK LincKvalifikacije za Ligu konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara