Navijači Fuenlabrade (Printscreen)
Navijači Fuenlabrade (Printscreen)

Jedni sa plaže, drugi iz hotela - tek što je izašla iz karantina, Fuenlabrada se na terenu bori za istoriju

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.08.20. | 14:59

Popularnim Kirikosima potreban je bod protiv Deportiva (20.00) kako bi obezbedili plej-of za promociju. Klub iz La Korunje je već ispao i samo administrativnim putem bi mogao da ostane u ligi

Zavesa na ligaški deo Segunde trebalo je da se spusti još pre 18 dana. Pred početak poslednjeg kola iz Fuenlabrade stižu rezultati – 12 članova kluba pozitivno je na korona virus i čitav tim mora u karantin. Za zaražene niko nije pitao, svi su gledali da se ovajde na račun popularnih Kirikosa. Elče je tražio da se utakmica registruje u korist Deportiva, službenim rezultatom 3:0, kako bi sačuvao mesto u plej-ofu, Rajo Valjekano da se čitava runda ponovi, jer je za bod ostao bez opstanka, Deportivo i Numansija – ispali u niži rang - da se liga proširi na 24 kluba, ali nikome zahtev nije odobren. Fuenlabrada je dobila priliku da se izbori za plej-of – na terenu. Dve i po nedelje nakon datuma koji je prvenstveno zakazan.

O formi timova pred ovaj meč ne treba puno trošiti reči. Jedni dolaze sa plaže, drugi tek što su izašli iz karantina. Fudbaleri La Korunje su se treninzima vratili u utorak, tek dan pošto su saznali datum odigravanja meča, s obzirom da su još 21. jula dobili slobodno.

Izabrane vesti

U taboru Deportiva čak 16 igrača ne znaju gde će igrati naredne sezone, jer sudbina kluba iz La Korunje još uvek nije poznata, pa će igrači o svojoj budućnosti odlučivati tek kada fudbalski savez Španije donese odluku, a teško da će se Segunda proširi na 24 ekipe. Trener ekipe Fernando Vaskez je imao dosta poteškoća da okupi igrače koji su već dve nedelje na odmoru, pa je od 21 igrača, koliko ih je bilo na poslednjim treninzima ekipe, bilo tek 14 prvotimaca.

Da mogu, postavio bih 11 čunjeva“, rekao je predsednik Deportiva Fernando Vidal, svestan da rezultat ne menja sudbinu njegovog tima. 

S druge strane, Fuenlabrada i te kako ima za šta da se bori. Gde god da završe, Kirikosi će ostvariti istorijski uspeh, s obzirom da im je ovo prva sezona u Segundi, ali bi već u debitantskoj godini mogli da se domognu i plej-ofa, za šta im je dovoljan i bod večeras.

Međutim, kako je tim dve nedelje proveo u karantinu, Hoze Sandoval još uvek ne zna kojih 11 će istrčati na teren. Sve će zavisiti od njihovog fizičkog stanja. Jedno je sigurno, boriće se do samog kraja za svoj cilj.

Svako vidi utakmicu na svoj način. Za nas je ona istorijska. Ukoliko osvojimo bod, uspeli smo. Bili su ovo teški uslovi, bili smo zatvoreni u hotelu. Ponavljam, uslovi nisu najbolji, ali su isti kao kad je prvenstvo nastavljeno. Svi su rekli da će ovo biti prijateljska utakmica, ali ne. Sa raspoloživim snagama koje imamo, ostavićemo živote na terenu“, rekao je Sandoval.

SEGUNDA – 42. (POSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak (20. jul)

Las Palmas – Ekstramadura 5:1 (4:0)

Alkorkon – Đirona 2:0 (0:0)

Almerija – Malaga 0:0

Kadiz – Albasete 0:1 (0:0)

Elče – Ovijedo 2:1 (1:1)

Lugo – Mirandes 2:1 (0:1)

Numansija – Tenerife 2:1 (1:0)

Rasing Santander – Rajo Valjekano 1:2 (1:0)

Sporting Hihon – Ueska 0:1 (0:0)

Saragosa – Ponferadina 2:1 (1:0)

Petak (zaostali meč)

20.00: (3,15) Deportivo (3,30) Fuenlabrada (2,30)



tagovi

Španija 2FuenlabradaDeportivo La Korunja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara