JEDNOGLASNO: Ljubiša Tumbaković novi selektor Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.19. | 14:19

Orlovi dobili novog stratega

Sve ono što se danima šuškalo dobilo je i zvaničnu potvrdu: Ljubiša Tumbaković novi je selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Izvršni odbor Fudbalskog saveza je na današnjoj sednici samo prihvatio predlog koji je iznela Stručna komisija i potvrdio da će Tumbaković od danas biti za kormilom državnog tima. I to je izglasan - jednoglasno!

Tako je Tumbaković, doskorašnji selektor Crne Gore, najzad dobio dugo čekanu šansu, za koju je mislio da je neće ni dobiti. Pre mesec dana, kada je prvi put pomenuto da bi mogao da preuzme Orlove, rekao je da od toga nema ništa, jer je on „večiti kandidat“.

Izabrane vesti

Bivši trener Partizana, sa kojim je ostvario najveće uspehe u karijeri, pregovore je prethodnih dana vodio sa Nenadom Bjekovićem, potpredsednikom FSS-a. Nekada su bili najbliži saradnici, pa nekoliko godina nisu ni razgovarali, a sada su „osuđeni“ da ponovo budu tesno sarađuju, zbog potrebe reprezentacije Srbije.

Tumbaković će u utorak biti zvanično predstavljen javnosti kao novi selektor, kada će dati i odgovore na neka bitna pitanja koja se tiču reprezentacije, počev od toga da li će se njegovim imenovanjem vratiti u sastav i Luka Milivojević, Matija Nastasić, Marko Grujić, fudbaleri koji su bili u sukobu sa prethodnim selektorom Mladenom Krstajićem.

Težak posao čeka Tumbakovića, jer će na klupi Orlova debitovati 7. septembra protiv Portugalije u Beogradu, a to je meč koji ne sme nikako da se izgubi, ako se želi plasman na Evropsko prvenstvo osvajanjem nekog od prva dva mesta u kvalifikacionoj grupi.

Pored Ljubiše Tumbakovića od dana kada je smenjen Mladen Krstajić, kao kandidati za selektora pominjali su se i Radomir Antić, Veljko Paunović, Slaviša Jokanović, Vladimir Ivić, Dragan Stojković... Sa nekima od njih su čelnici FSS-a razgovarali, ali na kraju je ostao Tumbaković kao jedina realna opcija. I dobio je danas aklamativnu podršku Izvršnog odbora. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara