Adedapo Mebude i njegov automobil posle saobraćajne nesreće (©Reuters, ©YouTube/De Krant Van West-Vlaanderen)
Adedapo Mebude i njegov automobil posle saobraćajne nesreće (©Reuters, ©YouTube/De Krant Van West-Vlaanderen)

Jedva preživeo saobraćajku, prošle nedelje izašao iz bolnice, a ovog četvrtka će se naći na terenu

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 10:33

Mladi napadač Ostendea Adedapo Mebude će izvesti početni udarac u prvoj utakmici polufinala Kupa Belgije protiv Antverpena (četvrtak, 20), kako bi navijači njegovog kluba imali šansu da ga pozdrave

Šokirali su se svi prisutni na treningu Ostendea tog 7. januara, kada su shvatili da 22-godišnji fudbaler Adedapo Mebude ne kasni zato što se uspavao ili iz nekog drugog banalnog razloga. Mladi Škot je doživeo tešku saobraćajnu nesreću na putu ka trening centru belgijskog drugoligaša, izleteo je automobilom sa puta i udario u drvo. U kritičnom stanju je prebačen u bolnicu, gde su se narednih nekoliko dana lekari grčevito borili za njegov život.

U Ostendeu tog 7. januara, na pravoslavni Božić, niko nije ni pomišljao da trenira. Kasnije je život morao da se vrati u normalu, a kroz nekoliko dana su stigle i ohrabrujuće vesti, Mebude će preživeti i, iako će oporavak da bude dug i težak, vratiće se jednog dana na teren.

Izabrane vesti

Ta nesreća kao da je trgla malo svlačionicu Ostendea, da je ujedinila Mebudeove saigrače. Tim koji se grčevito bori za opstanak u drugom rangu je zabeležio tri pobede na četiri utakmice od pomenute saobraćajke. Stigao je i do polufinala Kupa Belgije, gde će u prvom susretu igrati protiv aktuelnog šampiona i branioca trona Antverpena (četvrtak, 20).

Mebude je tek 2. februara, odnosno prošlog petka, dobio dozvolu da izađe iz bolnice i da nastavi oporavak kući. Dakle, skoro mesec dana je ležao u bolnici, odakle se nedavno video snimkom javio saigračima i poželeo im sreću.

20.00: (5,80) Ostende (3,90) Antverpen (1,53)

Ostende je organizovao za ovaj četvrtak lepu akciju, Mebude će se naći na terenu i izvešće početni udarac. Biće to idealna prilika za navijače belgijskog drugiligaša da ga uživo pozdrave i požele mu brz oporavak.

Dapo izgleda sve bolje i bolje. Ne znamo još uvek kada će se tačno vratiti treninzima, ali biće tu da izvede početni udarac sa Antverpenom“, saopštili su iz Ostendea.

Mebude je rođen u Londonu, mladi je reprezentativac Škotske, a ima i pasoš Nigerije. U belgijski fudbal stigao u septembru 2022. godine iz Votforda, ali zasad nije uspeo da se probije do prvog tima. Ove sezone, pre saobraćajne nesreće, 174 centimetara visoki napadač se samo dvaput našao na terenu, 29 minuta protiv Litiha i 20 protiv Beršota.

Ostende je u ligi 14. na tabeli, na samoj granici zone ispadanja. Sakupio je 16 bodova iz 19 mečeva, za jedan je bolji od B tima Standarda iz Liježa, koji je ispod crte.

U kupu je do same završnice stigao tako što je eliminisao tri prvoligaša. Redom je bio bolji od Epena (2:0), Genka (3:1), pa Molenbeka (2:0). Antverpen, osvajač duple krune prošle sezone, možda je ipak prevelik zalogaj u ovom trenutku za drugoligaša. Pogotovo jer se polufinale, za razliku od svih prethodnih faza, igra na dva meča. Revanš je na programu 29. februara u Antverpenu.

Branilac trofeja je do polufinala stigao pobedama nad Lirsom (4:1), Šarlroom (5:2) i Levenom (3:2).


KUP BELGIJE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Klub Briž – Union Sen Žiloaz 2:1 (1:0)

/Skov Olsen 10, Đutgla 46 – Mačida 90+2/

Četvrtak

20.00: (5,80) Ostende (3,90) Antverpen (1,53)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BelgijeOstendeAntverpenAdedapo Mebude

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara